Прокуратурата е повдигнала незаконно обвинение на Симона Цанкова, пътувала в

...
Прокуратурата е повдигнала незаконно обвинение на Симона Цанкова, пътувала в
Коментари Харесай

Незаконно се оказа обвинение срещу участник в катастрофата с Милен Цветков

Прокуратурата е повдигнала нелегално обвиняване на Симона Цанкова, пътувала в джипа, с който бе пометена колата на журналиста Милен Цветков. След удара той умря. Цанкова, която е другарка на водача Кристиан Николов, бе упрекната в затаяване на истината пред проверяващите. Такова обвиняване получи и другият пасажер в колата - Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. И двамата бяха арестувани за малко, а по-късно освободени против гаранция от по 10 хиляди лева Те са обжалвали мярката. Съдията от Софийския областен съд Николай Урумов, който неотдавна анулира една от гаранциите на Волен Сидеров, отхвърля да прегледа жалбата на Иванов, тъй като е подадена след приключване на периодите. Тази на Цанкова обаче е счетена за основателна и анулира гаранцията. Нещо повече – в определението си Урумов написа, че ѝ е повдигнато нелегално обвиняване.

Фактическо общуване

В момента Кристиан Николов е упрекнат в съзнателно причиняване на злополуката, при която почина Цветков. Един от причините на прокуратурата е неналичието на спирачен път, т.е. на какъвто и да е опит да избегне удара, както и превишената скорост. Освен това бе открито, че той е карал след приложимост на опиати.

По делото против Цанкова има данни, че двамата може би са били във фактическо общуване, излиза наяве от съдийското определение. Другият обвинен – Иванов – споделя, че Цанкова и Николов възнамерявали годеж. Освен това има показания на други очевидци, които настояват, че два-три пъти седмично виждали момичето да разхожда кучетата на фамилията си, само че не можели да кажат дали живее при родителите си. Самата Цанкова твърди, че е живеела с Николов. Съдът намира, че няма задоволително доказателства, които да опровергаят нейните думи.

Приемайки, че двамата живеят дружно, съдът показва, че подред Наказателно-процесуален кодекс това дава право на Цанкова да откаже да свидетелства, в случай че с показанията си би уличила непосредствен в закононарушение. Така мълчанието ѝ не може да се пояснява като закононарушение, а като практикуване на право.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР