Прокуратурата е открила златни монети при обиска в къщата на

...
Прокуратурата е открила златни монети при обиска в къщата на
Коментари Харесай

Прокуратурата пак прибра златото на бизнесмена Илия Златанов

Прокуратурата е разкрила златни монети при обиска в къщата на предприемача Илия Златанов във вторник вечерта, оповестиха от държавното обвиняване. Те съответстват с монети, които са му върнати през февруари и март. Заради това основният прокурор Иван Гешев изиска от организацията " Антикорупционен фонд " (АКФ) опрощение, само че посочи, че за него се изисквало достолепие.

Обискът се слага под подозрение от дъщерята на предприемача Пролетина Златанова, която живее в претърсения парцел.

Акцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в къщата на Златанов стартира във вторник вечерта. На процедура това е първото обществено деяние на прокуратурата и то е опит да се опровергае Златанов. Преди това от държавното обвиняване оповестиха, че са се самосезирали по изказванията на предприемача за дейностите на някогашния следовател Петьо Петров – Еврото.

Пред " Дневник " Пролетина Златанова твърди, че златните монети са били открити след неколкочасово несполучливо търсене и след едно телефонно позвъняване.

" Най-фрапиращото беше - към този момент бяха минали всички стаи, бяха прегледали всички чекмеджета и протоколите бяха написани, когато на един от проверяващите му звънна телефонът. Започна да разказва какви монети са открити. След като затвори, извика едно от двете поемни лица и дружно се качиха в спалнята на втория етаж. Аз ги последвах по-късно. Видях ги по какъв начин излизат от стаята и ми оповестиха, че са не запомнили да ревизират един скрин. Това е един долап, който те огледаха доста деликатно, аз го бях подреждала безусловно преди няколко дни. Във второто чекмедже, където имаше единствено две блузи и в който преди този момент нямаше този плик, те откриха плик със златни монети и фактури, издадени от Германия на името на татко ми ", описа Пролетина Златанова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР