Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства по чл.

...
Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства по чл.
Коментари Харесай

Прокуратурата образува над 120 досъдебни производства за нарушаване на карантина

Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства по член 355 от Наказателен кодекс за нарушение на наложителната карантина по отношение на подхванатите ограничения против разпространяването на новия ковид, оповестиха от държавното обвиняване.

Анализът на данните за последната седмица на петте апелативни региона - София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, е посочил, че най-често нарушаванията се правят от български жители, на които след завръщането им от чужбина в страната, за период от 14 дни, е било неразрешено да напущат домовете си.

Част от формираните следствия за нарушение на противоепидемиологичните ограничения са против водачи на тежкотоварни камиони, които след завръщането си в страната не са изпълнили наложената карантина, а още веднъж са тръгнали на път зад граница.

Образувани са били и следствия за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника по време на изключителното състояние по отношение на разпространяването на COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР