Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини, които могат да

...
Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини, които могат да
Коментари Харесай

Демерджиев за случая с Велико Желев: Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини за този побой

" Прокуратурата е длъжна да проверява всички аргументи, които могат да доведат до нанасянето на този побой. Една от вероятните аргументи и за която сме дали задоволително документи в прокуратурата са тези малко над 48 млн. лв., платени предплатено за този лот на Автомагистрала " Хемус ", разяснява служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия ареста на строителния бизнесмен Велико Желев.

" В края на декември м.г. ГДБОП показа цялата информация по този случай с предплатено платените суми за лота от Автомагистрала " Хемус " на сдружението на въпросния предприемач. Те са импортирани в прокуратурата, намират се там и въпрос на обикновена грижа е, когато има сходен жанр събития от това, което видяхме - то е квалифицирано като насила, да се потърси повода за упражняването на тази насила. Нормално е да се изследва дали тази насила дали няма някаква връзка с другото произвеждане ", изясни вътрешният министър.

Според него се прави следствие за пране на пари, за злоупотреби с Данък добавена стойност - тези предплатено платени пари, тяхното придвижване се наблюдава, тъй като подозрението е, че с тях е постепено по избран метод. Те не са предопределени да послужат за създаване на автомагистрала, а са предопределени за различен вид разплащания.

" Тук идва задачата на прокуратурата откакто ни е упълномощила задания и ние сме ги изпълнили, събрали сме нужните материали и сме ги внесли, да се произнесе и да огласи какво намира в тези материали ", посочи Демерджиев.

По думите му, карцерът от предходната вечер беше напълно акция на Министерство на вътрешните работи. Очаква да се разбере за какво 2 месеца материалите отлежават в прокуратурата.

Демерджиев сподели още, че в случай че не получим средства по Плана за възобновяване и резистентност, то няма да е поради работата на проверяващите, а поради това, че ни чу Народното събрание.

По отношение на извършените през днешния ден акции против изборната търговия, вътрешният министър сподели, че чака те да зачестяват и да се усилват. До момента има формирани 12 производства, по които се работи. По думите му, с връщането на хартиената бюлетина се усилиха искащите да изкривят вота, само че Министерство на вътрешните работи следи доста деликатно тези процеси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР