Прокуратурата дава тон за погазване на закона – не спазва

...
Прокуратурата дава тон за погазване на закона – не спазва
Коментари Харесай

Президентът: Прокуратурата дава тон за погазване на закона

Прокуратурата дава звук за тъпчене на закона – не съблюдава следствената загадка, случайно взема решение кое е „ висок публичен интерес “ и кое – не, навлиза в сферите на други институции без нужните пълномощия и потенциал. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти по отношение на огласените от държавното обвинеине чатове с присъединяване на неговия консултант по правни въпроси Пламен Узунов и почналото следствие на търговия с въздействие.

„ Не мога да осъждам по частично предоставена и преднамерено поднесена информация “, сподели Радев, запитан дали има вяра на Узунов. Очаквам всички данни да излязат и от прокуратурата, чакам, несъмнено, да се произнесе и съдът, сподели Радев в отговор на въпрос по какъв начин се е сдобил Пламен Узунов с решение на съда и това не е ли необичайно.
Спецпрокуратурата: Узунов и Бобоков шест месеца са обсъждали дело във Върховен административен съд Мобилната връзка сред тях сочи извършени доста персонални срещи, прецизират от обвиняването
„ Очакваме тази правдивост да бъде възобновена с подхващане на същинските случаи, там, където търговията с въздействие е материализирана в големи размери и то от публични средства “, добави още Радев. Той акцентира, че в България съдът взема решение кой е отговорен – макар обществените дейности на прокуратурата, които наподобяват като присъда.
Иван Гешев: Няма да има недосегаеми, ще разплетем мрежата от зависимости Ние демонстрираме следствията, с цел да няма внушения на политическа или олигархична основа, съобщи основният прокурор
„ Ясно е на всички кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и фотосите в спалнята на премиера, и несъмнено за жалост прокуратурата в тази обстановка се обрисува от ден на ден като политически състезател, който подкрепя спешния пиар на министър-председателя “, уточни президентът.

Според него по-тревожното е, че прокуратурата приказва с гласа и работи с способите на жълтите медии, което е пагубно. Затова се нуждаем от самостоятелна експертиза на записа с гласа на Борисов, съгласно който запис основният прокурор се загатва като възхитен почитател на министър-председателя, разяснява Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР