Прокуратурата дължи отчетност на българското общество и е време да

...
Прокуратурата дължи отчетност на българското общество и е време да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Прокуратурата дължи отчетност на обществото


Прокуратурата дължи отчетност на българското общество и е време да стартира да я дава. Понякога тя отхвърля информация даже за предварителни инспекции, които не са следствена загадка. Това съобщи правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова след визитата си във Врачанския затвор в петък, представена от Нова тв. Там тя установи неприятни битови условия и съобщи, че би трябвало незабавно да се намерения за подобряването им, тъй като българските данъкоплатци заплащат по искове, заведени от лишени от независимост.

Йорданова заяви още, че още от този месец ще бъдат увеличени заплатите на чиновниците на Главните дирекции „ Изпълнение на наказанията” и „ Охрана”. Предварителните планове сочели, че всеки от тях ще получи по 300 лева повече. Процентното нарастване не било добър вид, тъй като хората с по-ниски хонорари щели да получат и по-малка индексация. Министърът в оставка разяснява и проблема с експертизата за фотосите на Бойко Борисов с кюлчета и пачки, огласена в Европейския парламент.

„ Изненадва ме другият метод, който Прокуратурата показва в тази обстановка. Защо не осведомиха българските народни представители, а изпратиха документите в Брюксел”, запита Йорданова.

Тя разяснява и настоящата политическа конюнктура в страната. Тя дефинира като „ умно държавническо решение” организирането на нов кръг от съвещания от президента Румен Радев. Йорданова изрази вяра, че политическите сили ще седнат на масата за договаряния още веднъж и ще се схванат.

„ По-добрият вид е да има настоящ парламент. При предварителни избори идващото Народно заседание ще стартира да работи дейно чак през ноември”, означи правосъдният министър. И добави, че неприетите законопроекти ще обиден всички сфери, а осем от текстовете са в бранш „ Правосъдие”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР