Прокуратура се сезира по повод изнесена в медиите информация за

...
Прокуратура се сезира по повод изнесена в медиите информация за
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява взета ли е българка за заложник в Охрид

Прокуратура се сезира във връзка изнесена в медиите информация за арестувана българка в Охрид, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Тази заран в медиите е изнесена информация за служителка на българска туристическа организация, която е „ взета за пленник в Охрид “ от притежател на вила за настаняване, откакто не била заплатена дължимата сума за нощувки, закуски и празнична новогодишна вечеря на група от 65 туристи от София. Съгласно изявленията, притежателят на вилата, в която били настанени туристите, взел персоналните документи на българката, заявявайки й, че „ няма да си тръгне, до момента в който не уреди плащанията“.

По този мотив Софийска районна прокуратура се сезира в границите на няколко часа, като е формирана кореспонденция по случая и е постановено осъществяването на незабавна инспекция. В хода на инспекцията ще бъде събрана информация за съответните дейности на лицето, задържало българската гражданка, като ще се снемат пояснения от всички осведомени със случая лица. Ще бъдат събрани и всички други относими данни, след разбора на които ще се направи преценката осъществено ли е закононарушение от общ темперамент, както и по кой текст от Наказателен кодекс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР