Производството на нови автомобили ще се възстанови през следващите месеци,

...
Производството на нови автомобили ще се възстанови през следващите месеци,
Коментари Харесай

Какво се случва с цените на колите втора ръка

Производството на нови коли ще се възвърне през идващите месеци, а с това надолу ще тръгнат и цените на коли втора употреба. Това предвиждат финансови специалисти в отчет за положението на автомобилните пазари. Ще се върнат ли цените към старите им равнища и до по кое време ще чакаме с месеци за доставка на нови коли? Отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ”.
 
От няколко месеца Константин Ганчев оглежда колите на пазара. Търси относително нов автомобил – на най-много 5-6 години. Разказва, че покупката става все по-трудна, защото изборът е дребен, а цените непрестанно се трансформират.
 
Пресмята, че единствено за година цената на колите, които търси, е скочила с повече от една трета. Поскъпването продължава и сега. Ръст в цените през последните месеци регистрират и търговците на коли втора употреба. Обясняват повишаването с възходящия дефицит в автокъщите на запад.
 
 „ В момента при моите контрагенти в чужбина влизат не повече от кола, най-много две на седмица. И надали не, ние търговците наддаваме – кой може да даде повече, с цел да може вероятно да се снабди с някаква стока ”, изясни Любомир Доросиев от Асоциацията на вносителите на коли в България

Рискове при подписване на контракт за лизинг на автомобила

Ефектът от дефицита на коли на открито бързо се усеща и в автокъщите у нас.
 
 istock istock
„ Автокъщата е изпразнена. Работят не повече от 30% от чиновниците. Заради пандемията хората все по-рядко си купуват кола ”, каза  Доросиев.
 
Преди да се изпразнят автокъщите с коли втора ръка, съвсем празни остават и складовете на вносителите на нови. Още при започване на пандемията стопира производството на полупроводници, които се употребяват в електрониката на актуалните коли.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР