Производството на незаконни цигари - ненаказуемо от законаПроизводството на незаконни

...
Производството на незаконни цигари - ненаказуемо от законаПроизводството на незаконни
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага законови промени срещу контрабандата на цигари

Производството на противозаконни цигари - ненаказуемо от закона Производството на противозаконни цигари се оказа ненаказуемо от закона . Това стана ясно от чуването на основния прокурор Сотир Цацаров пред парламентарната комисия за битка с контрабандата. Той разясни, че думата „ произвеждане ” въобще не участва в закона, а наказуеми са единствено държането и разпространяването на акцизни артикули без бандерол.
 
Затова предлагането на Сотир Цацаров е думата „ произвеждане ” да бъде добавена в закона, а думата „ продажба ” да се промени на „ разпространяване под всякаква форма ”.
 

На въпрос за какво въпросът се повдига чак в този момент, основният прокурор разясни, че алармирал на депутатите и преди. " Давани са, и в неофициален тип са давани. И освен във връзка с тези разпореждания. Обсъждането на нормата на акцизни артикули без бандерол, т.е. на нормата на член 234, е непрекъсната. И на процедура постоянно са били изтъквани проблемите ", разяснява той.
 
 БГНЕС

Цацаров се разгласи и за въвеждане на регистрационно-лицензионен режим на производството, търговията и преработването на машини за произвеждане на цигари . По думите му у нас има голям второстепенен пазар за такова произвеждане и продажбата на тези машини вътре или отвън страната.-->
 
По отношение на разрушените неотдавна пет заводи и един завод за незаконни цигари , основният прокурор сподели, че разкриването им не се дължи само и единствено на информация от задгранични служби. Цацаров показа пред депутатите, че фабриките са имали сериозен индустриален потенциал, цялостна самостоятелност на работа, опция за цялостна подвижност на индустриалния развой, както и съвременни машини за работа, добавя Българска телеграфна агенция.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР