Производството на храни в северозападна е намаляло значително поради продължаващия

...
Производството на храни в северозападна е намаляло значително поради продължаващия
Коментари Харесай

Конфликтът и сушата заплашват с хуманитарна криза северозападна Сирия

Производството на храни в северозападна е намаляло доста заради продължаващия спор в страната и изменението на климата, предизвести Организация на обединените нации във вторник.

Марк Кътс, районен филантропичен координатор на за рецесията в Сирия, написа в Туитър, че рисковото време е довело до спад в производството на храни в северозападна Сирия.

„ При 2,8 милиона разселени хора, в региона има доста повече хора, които да се хранят “, сподели той.

„ Хуманитарните организации оказват помощ на земеделските производители, само че са нужни незабавни дейности за справяне с изключителното състояние в климата “, добави Кътс.

Зеиф Ел Дин Бакро, фермер, представен от Организация на обединените нации, споделя: „ Липсата на подпочвени води се дължи на повишение на температурите, което води до огромен дефицит. „ Преди копаехме кладенци до 19 метра, само че в този момент би трябвало да изкопаем 50 метра, а някои фермери и по този начин не намират вода. “

„ Изменението на климата се утежнява. Миналата зима видяхме по -малко дъжд, в сравнение с сме виждали преди, спрямо предходните години “, сподели Бакро.

През юли 2021 година съвсем 50% от сирийските фамилии обявиха, че ядат незадоволително количество храна, заяви Световната стратегия на Организация на обединените нации за храните (WFP).
 Съединени американски щати стартира антитерористична интервенция в Сирия Съединени американски щати стартира антитерористична интервенция в Сирия
Хеликоптери на Военновъздушни сили на Съединени американски щати кацнаха в село Ал-Багуз, което служи като база на екстремистката формация " Ислямска страна " в провинция Де...

След съвсем 10-годишен спор, при който починаха към 400 000 души и бе разселена половината от популацията на страната, стопанската система на Сирия беше мощно наранена от войната, както и от необятно публикуваната корупция, западните наказания и тежката икономическа и финансова рецесия в прилежащ.

Местната валута се срина през последните месеци, което затрудни доста сирийци да купуват храна, а разпространяването на в разрушената от войната страна утежни ситуацията.

Семействата са принудени да подхващат обезверени ограничения: от понижаване на храненията и понижаване на порциите до продажба на активи и затъване в задължения.

Според Организация на обединените нации почти 12,4 милиона сирийци нямат сигуронст за прехраната си, което съставлява близо 60% от популацията, които не знаят какво ще ядат на следващия ден, сподели той и добави, че това е нарастване от 4,5 милиона души единствено за една година.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР