Производството на емблематичните руски автомобили Lada (Лада) е спряно, тъй

...
Производството на емблематичните руски автомобили Lada (Лада) е спряно, тъй
Коментари Харесай

LADA спря производството на автомобили

Производството на емблематичните съветски коли Lada (Лада) е спряно, защото западните наказания лишиха компанията-майка от частите и консумативите, от които се нуждае, с цел да създава коли. Хиляди служащи са пуснати в отпуск, заяви Мarketwatch.

Според съветски медии обаче, прекъсването е краткотрайно и още в околните дни ще бъде възобновено.

През руските времена компанията-майка на Lada " АвтоВАЗ " издига гигантска фабрика на брега на река Волга.
 Какъв ще е животът в Русия с
Какъв ще е животът в Русия с " лавината " от финансови наказания

Има възможност обменният курс на рублата да бъде закрепен

До 1980-те години марката Лада се употребява единствено за колите, предопределени за експорт, до момента в който на вътрешния пазар се продават като Жигули, а по-късно - като " Спутник " (следващото семейство), което се доставя за експорт като " Лада Самара " и скоро стартира да се назовава по този начин и в Съюз на съветските социалистически републики. " АвтоВАЗ " изписва марката с основни букви, единствено на латиница: LADA. През 2011 година за основен дизайнер на колите е назначен английският дизайнер Стив Матин.
 Ще изпадне ли Русия в несъстоятелност поради тежките финансови наказания
Ще изпадне ли Русия в несъстоятелност поради тежките финансови наказания

Pycия е пета в cвeтa по мярка на златно-валутните peзepви

През 2012 година Алиансът Renault-Nissan закупи дял от 75% от АвтоВАЗ, като Renault ще влага в смесеното сдружение през идващите 2 години 300 млн. $, а Nissan - 450 млн. $. В рамките на съглашението коли Renault и Nissan може да бъдат създавани дружно с модели на Lada в завода в съветския град Толиати.

Зaпaднитe caнĸции, нaлoжeни нa Pycия зapaди инвaзиятa в Уĸpaйнa, пpинyдиxa дeceтĸи cвeтoвни ĸoмпaнии дa cпpaт oпepaциитe в cтpaнaтa, a няĸoи, вĸлючитeлнo eнepгийнитe ĸoмпaнии Вrіtіѕh Реtrоlеum и Ѕhеll (ЅНЕL.L), ĸoитo зaявиxa, чe щe нaпycнaт cтpaнaтa.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР