Производството на чипове за SSD беше нарушено заради лошото време

...
Производството на чипове за SSD беше нарушено заради лошото време
Коментари Харесай

SSD-тата за лаптопи щели да поскъпнат идното тримесечие


Производството на чипове за SSD беше нарушено поради неприятното време в Тексас
(снимка: CC0 Public Domain)

Търсенето на мобилни компютри ще остане мощно през второто тримесечие на 2021 година, защото потребителите не престават прехода към онлайн образование и работа. В отговор на повишеното търсене на преносими компютри, производителите на компютри интензивно усилват запасите от съставни елементи, в това число потребителски SSD, сочи разбор на TrendForce.

Междувременно доставките на SSD (полупроводникови дискове) понижават, защото дефицитът на NAND контролери се ускори вследствие на спирането на електрозахранването в Тексас. Сега производителите на SSD се приготвят да покачат цените на своите артикули.

Вземайки поради тези фактори, преразгледа оповестената по-рано прогноза за цените на полупроводниковите дискове в потребителския сегмент за второто тримесечие. Ако по-рано анализаторите чакаха, че цените ще се трансформира с малко, новата прогноза сочи, че SSD-та може да нарастнат с 3-8%, спрямо предходното тримесечие.
още по тематиката
Заводът на Samsung в Остин, Тексас е бил обиден от неприятното време, което сполетя целия щат предишния месец. Поради липса на ток, предприятието беше насила да приключи работа от средата на февруари до началото на март. Сега дейностите се връщат към естествения темп, само че се чака производството да възвърне потенциала си до над 90% най-рано в края на март.

Временното спиране оказа осезаемо влияние върху производството на чипове. Около 10% от потенциала на предприятието в Тексас са заети от производството на контролери за SSD дискове под марката Samsung, най-вече чипове, доставяни на производителите на компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР