Производството на автомобили в Обединеното кралство намаля през 2017-а година

...
Производството на автомобили в Обединеното кралство намаля през 2017-а година
Коментари Харесай

Първо от осем години насам намаление на производството на автомобили във Великобритания



Производството на коли в Обединеното кралство понижа през 2017-а година за пръв път от осем години насам, заяви в сряда английското Сдружение на производителите и на търговците на коли (SMMT).

През предходната година производството на коли се е свило с 3% спрямо 2016-а година, като от индустриалните линии са излезли към 1,67 моторни транспортни средства. От SMMT обаче означават, че макар понижението, това съставлява второто най-високо произвеждане на коли на Острова от 17 години насам.

Спадът се дължи на понижаване с 9,7% на производството на коли за вътрешния пазар. В същото време и производството за експорт се намали, само че с много по-сдържано движение от 1,1 на 100.

Данните на SMMT демонстрират, че търсенето от чужбина продължава да господства автомобилното производството, защото то образува 79,9% от цялата продукция в границите на Обединеното кралство - най-голям % за последните пет години.

Европейският съюз остава най-големият търговски сътрудник на Англия, поемайки повече от 50% от износа на английско създадени коли.

Само в границите на декември обаче производството на коли записва двуцифрен спад от 11,7%, показва SMMT и акцентира за нуждата от незабавна изясненост по отношение на така наречен " временен интервал " след Брекзит, защото новите калкулации демонстрират, че над 10% от английският експорт може да бъде изложена на риск след 30-ти март 2019-а година (официалната дата на развода сред Европейски Съюз и Великобритания), в случай че дотогава не бъде контрактувано комерсиално съглашение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР