Производството на автомобили с марката Mercedes-Benz официално стартира в Русия.

...
Производството на автомобили с марката Mercedes-Benz официално стартира в Русия.
Коментари Харесай

Стартира производството на автомобили Mercedes в Русия

Производството на коли с марката Mercedes-Benz публично започва в Русия. Първият модел, който слезе от поточната линия, беше седанът на E-Class. В близко бъдеще ще стартира производството на кросоувъри и джипове: GLC, GLE и GLS, оповестява Autonews.ru.

Заводът с повърхност от 85 хектара е издигнат в индустриалния парк " Есипово ", на 40 км северозападно от Москва. За да провежда производството в Русия, концернът ще вложи повече от 15 милиарда рубли (около 230 млн. $ - бел. ред.) като част от подписването на специфичен капиталов контракт (SPIC). Изграждането на самото дружество лиши по-малко от две години. Производственият потенциал е 20-25 хиляди автомобила годишно, като тук ще работят към 1000 души, когато предприятието доближи плановия си потенциал.

" Откриването на новия цех в Московска област е стратегически претеглено решение на международния авто производител, направено въз основата на доста количествени и качествени проучвания. Московският район се характеризира с доста положителни материални и механически връзки, непосредственост до столицата и съществуването на висококвалифициран личен състав ", обявиха от пресслужбата на съветския офис на Мерцедес.

Компанията в това време предизвести, че понижение на цените за коли, съединени в Русия, спрямо вносните модели не се плануват. Събеседник на Autonews.ru от компанията разяснява, че цените на моделите " се дефинират търсенето и предлагането, от политиката на съперниците и други фактори, а не от съществуването на локализирано произвеждане ".

Търсенето на коли Mercedes в Русия остана устойчиво през последните няколко години, макар непрекъснатото повишаване на цените. През 2018 година, съгласно Асоциацията на европейските предприятия (АЕБ), в Русия са били продадени 37 788 коли Mercedes, което е с 3% повече от 2017 година (36 808 ед.). През 2016 година компанията е осъществила 36 888 автомобила от тази марка, а в интервала преди рецесията от 2012 година на съветския пазара са продадени към същия брой коли - 37 436 единици. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР