Производителят на спортно облекло Nike заведе дело срещу New Balance

...
Производителят на спортно облекло Nike заведе дело срещу New Balance
Коментари Харесай

Nike заведе дело срещу конкуренти за нарушаване на интелектуална собственост

Производителят на спортно облекло Nike заведе дело против New Balance и Skechers, обвинявайки ги в нарушение на правата на интелектуална благосъстоятелност върху патентованата технология за горната част на маратонките. Това се показва в искове на Nike, заведени в окръжните съдилища на Калифорния и Масачузетс.

В материалите се твърди, че Skechers и New Balance са " употребявали технологията Flyknit на Nike без разрешението " на притежателя на авторските права. Представителите на Nike упорстват за финансова отплата за вредите, както и съдилищата да подхващат ограничения, които в допълнение ще „ попречат на New Balance и Skechers да нарушат патентните закони “. Твърденията на компанията са свързани с линиите Fresh Foam и FuelCell на New Balance, както и с моделите Ultra Flex и Glide Step на Skechers.

В същото време New Balance уточни в отговор, че „ изцяло зачита правата на интелектуална благосъстоятелност на своите съперници “, само че Nike не има изключителното право да създава и създава обувки, „ употребявайки сходни технологии, които са били употребявани в промишлеността в продължение на десетилетия “, показва Reuters.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР