Производителят на смартфони с марка Nokia HMD Global Oy обмисля

...
Производителят на смартфони с марка Nokia HMD Global Oy обмисля
Коментари Харесай

HMD иска да произвежда смартфоните Nokia в Европа

Производителят на смарт телефони с марка Nokia HMD Global Oy обмисля да придвижи част от производството на нови 5G устройства в Европа тази година. Компанията уточни, че преглежда благоприятни условия, като не разкри къде на Стария континент възнамерява да сътвори първата си европейска фабрика.

Европа като цяло няма огромно наличие в производството на смарт телефони, защото всички огромни компании, в това число Apple и Samsung, вършат своите телефони в Азия, с цел да свият разноските.

В момента основаната във Финландия HMD работи с редица сътрудници за IT сигурност върху софтуерни модификации и задълбочено тестване като първи стадии от производството и тестването на смарт телефони в Европа.

Европейският съюз предизвиква фирмите да основават произвеждане в основни браншове, като вкарва закони и предлага дотации, както блокът направи за полупроводниците с Европейския акт за чипове.

Въпреки че не можем да обсъждаме съответни европейски дотации, ние си сътрудничим с голям брой страни както в обществения, по този начин и в частния бранш в Европа, с цел да се застъпваме за европейско произвеждане и научноизследователска и развойна активност “, сподели основният маркетинг шеф на HMD Ларс Силбербауер пред Reuters.

Припомняме, че през 2016 година HMD подписа извънредно 10-годишно лицензионно съглашение с Nokia Oyj, в миналото най-големият производител на телефони в света. То се отнася за произвеждане на смарт телефони и таблети с марка Nokia.

По това време Nokia към този момент бе изгубила войната за смарт телефони и през 2014 година продаде целия си бизнес с телефони на Microsoft. Сега компанията се концентрира върху телекомуникационно мрежово съоръжение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР