Производителят на самолети Боинг (Boeing) не е успял да завърши

...
Производителят на самолети Боинг (Boeing) не е успял да завърши
Коментари Харесай

Боинг не е завършил работата, необходима за одобрение на моделите 737 Макс 7


Производителят на самолети " Боинг " (Boeing) не е съумял да приключи основната работа, нужна за узаконяване на моделите 737 Макс 7 (737 MAX 7) до декември. Това написа Американската Федерална авиационна администрация (FAA) в писмо, представено от Ройтерс.

Лирио Лю, изпълнителен шеф по авиационна сигурност на държавната организация, написа в писпо до " Боинг " от 19 септември, че контролният орган е потърсил полемика с компанията " за реалистични периоди за приемане на оставащите документи ".

" Боинг " трябваше да съобщи всички оставащи оценки на сигурността доникъде на септември, " в случай че компанията има намерение да извърши проекта си за довеждане докрай на работата по узаконяване (и приемане на утвърждение от управляващите за този модел самолет) до декември ", написа още Лю. Според нея към 15 септември " малко под 10 % от оценки на сигурността са били признати от Федерална авиационна администрация, а от тях 70 % са в разнообразни стадии на обзор и проверка ".

" Най-притеснителното обаче е, че " Боинг " към момента не е дал в началото подаване за шест от неизпълнените си оценки на сигурността ", добави Лю.

Авиоконструкторът е изправен пред краен период през декември, с цел да получи утвърждение от федералната организация за моделите си 737 Макс 7 и 737 Макс 10, или ще би трябвало да покрие новите модерни условия за предизвестие в пилотската кабина, което може доста да забави утвържденията.

От компанията обявиха, че разискват времето, належащо за довеждане докрай на узаконяването, " следвайки откритите процеси ". " Ние не се стремим да бързаме с този развой и имаме вяра, че сигурността се обслужва най-добре, като се даде време на напъните за узаконяване ", настояват специалистите на " Боинг ".

Конгресът може да реши да анулира условията, които бяха признати като част от законопроекта за промяна на узаконяването, признат след две съдбовни произшествия със 737 МАКС, в които починаха 346 души и доведоха до 20-месечно прекъсване на модела, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР