Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представя нова специална разработка

...
Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представя нова специална разработка
Коментари Харесай

Серията 60 на Volvo получава още мощност от Polestar

Производителят на премиум коли Volvo Cars показва нова специфична разработка - Polestar Engineered, която ще бъде налична за новите модели с T8 Plug-in hybrid задвижваща технология от серията 60 на Volvo. Съобщението идва една седмица преди международната премиера на новия състезателен седан S60, която ще се състои взаимно с откриването на новия цех на Volvo в Чарслтън, Южна Каролина. Той ще бъде единственият индустриален център за новото Volvo S60 – първият модел на Volvo, който ще се създава в Съединени американски щати.

Polestar Engineered – разработка на подразделението на Volvo за електрифицирани коли Polestar, съставлява изцяло решение, което ползва на процедура инженерния опит на Polestar за оптимизация на задвижването, спирачките, окачването и контрола на мотора, и отразява уговорката за електрификация на Volvo и Polestar.

„ Електрическите коли са нашето бъдеще “, съобщи Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Cars.

„ Днес стартира нова епоха за електрифицираните модели на Volvo, усъвършенствани от Polestar за усъвършенствана продуктивност. Тази тактика е твърдо обоснована от споделената ни религия в електрическото бъдеще на автомобилната промишленост “.

Polestar Engineered дебютира с идната международна премиера на новия първокласен състезателен седан S60. Оптимизацията ще се предлага извънредно за мотор T8 Plug-in Hybrid и версии на съоръжение R-Design. Polestar Engineered ще се предлага също и с новото комби V60, както и с новото ХС60, в лимитирани количества в дилърствата на Volvo, както и с абонаментната премиум стратегия Care by Volvo в част от международните пазари.

Новите олекотени колела са с отворен дизайн, който демонстрира грабващи погледа спирачни дискове в златисто – новият характерен цвят за Polestar съставените елементи. Polestar емблемата, черните хромирани ауспухови тръби и златистите защитни колани са другите отличителни белези на моделите с Polestar оптимизация.

Спирачните дискове моноблок Brembo съставляват цяла отливка и са усъвършенствани за по-голяма неотстъпчивост. Спирачните накладки имат нараснала температурна резистентност, до момента в който дизайнът на спирачните дискове спомага за разсейването на топлината. Polestar Engineered включва Multi-link предно и задно окачване с вградени амортисьори Öhlins, които разрешават сгъстяване на пружините, до момента в който комфортът се резервира.

Видът на окачването и регулируемият дизайн на амортисьорите са същите като при мощния Plug-in Hybrid модел Polestar 1. Фините настройки на мотора усилват комбинираната мощ на S60 T8 Twin Engine до 415 к.с., в комбиниране с 670 Нм въртящ миг. Стандартно моторът T8 Twin Engine обезпечава 400 к.с. и 640 Нм въртящ миг. Софтуерната оптимизация усъвършенства индикаторите за разход на гориво и въглеродни излъчвания и усъвършенства автоматизирания избор на скорости.*

„ Новият състезателен седан S60 T8 Polestar Engineered е електрифициран автомобил, който прави това, което желаете от него “, съобщи Хенри Гийн, старши вицепрезидент по изследването и развиването във Volvo Cars.

„ Всички съставни елементи са настроени да работят в синхрон, с цел да обезпечат впечатляващо и вълнуващо шофиране “.

*спецификациите са годни за Съединени американски щати

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР