Производителят на луксозни автомобили Volvo Cars и компанията-майка Geely Holdings анонсираха, че

...
Производителят на луксозни автомобили
Volvo Cars и компанията-майка Geely Holdings
анонсираха, че
Коментари Харесай

Volvo и Geely инвестират 640 млн евро в марката Polestar. Първата кола се нарича Polestar 1

Производителят на първокласни автомобили Volvo Cars и компанията-майка Geely Holdings анонсираха, че двете страни ще направят обща инвестиция в размер на 640 млн евро в първичната фаза на въвеждането на марката, продуктите и технологичното развитие на Polestar. Успоредно с това бяха разспространени и на първите изображения и детайлности на първата кола на новосформираната марка- Polestar 1.

Част от вложенията на Volvo Cars и Geely Holdings ще бъдат предопределени за изграждането на високотехнологичен производствен комплекс в Китай, което ще бъде нова част в индустриалната история на Volvo Cars в страната. Volvo и Polestar ще заимстват също така и софтуерни решения и развоен ресурс, което ще способства доста за по-бързото нахлуване на марката на пазара.

Първата кола на Polestar- Polestar 1, представлява двуврато, четириместно спортно луксозно купе, което е оборудвано с хибридна задвижваща система. Общата мощ на автомобила е 600 конски сили, а в чист електрически режим колата е в състояние да измине 150 километра, което го превръща в водач в сегмента на хибридните предложения.

Електрифицираният Polestar 1 ще бъде пуснат в производство в Китай в средата на 2019 година, а скоро по-късно ще бъде последван и от по-малък модел, наречен Polestar 2. Половината от технологичните решения, интегрирани в първата кола на на Polestar идва от Volvo, включително и самата платформа- SPA. ОСтаналите решения и технологии са напълно неповторими за модела.

Polestar 2 пък ще бъде първата изцяло електрическа кола стартирана от компанията Volvo Car Group, и първата от общо пет напълно електрически оферти на Polestar или Volvo, които ще бъдат стартирани на пазара сред 2019 и 2021 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР