Производителят на гуми Pirelli е една от водещите световни компании

...
Производителят на гуми Pirelli е една от водещите световни компании
Коментари Харесай

Pirelli с най-висок рейтинг в борбата с промяната на климата

Производителят на гуми Pirelli е една от водещите международни компании в битката против изменението на климата за шести следващ път и получи място в Climate A List 2023, основан от Carbon Disclosure Project (CDP). Международната организация с нестопанска цел събира, популяризира и разпространява информация по проблемите на околната среда. Оценката „ А “ е най-високата постижима оценка в региона на климата и е присъдена единствено на 346 от повече от 21 000 участващи компании.

Бяха оценени тактиките за декарбонизация и успеваемостта на приложените ограничения за понижаване на излъчванията и климатичните опасности, както и за развиване на нисковъглеродна стопанска система. Освен това пълнотата и прозрачността на предоставената информация и използването на най-хубавите практики във връзка с въздействието върху околната среда са обект на сериозен обзор.

Признанието от CDP удостоверява продължаващия ангажимент на Pirelli към устойчивостта на околната среда. Това се потвърждава от резултатите, които дават отговор на упованията само че и надвишават задачите за декарбонизация на индустриалния проект. Пирели в този момент слага нови научно обосновани краткосрочни и средносрочни цели, които са в сходство с уговорката на компанията към Net Zero.

Марко Трончети Провера, изпълнителен вицепрезидент на Pirelli, разяснява: „ Получаването на най-важното самопризнание от CDP в битката с изменението на климата удостоверява съответните резултати, реализирани от Pirelli и цялата му верига на цената. Също с помощта на новите технологии, както и на непрекъснатия ангажимент към нововъведенията в поддръжка на устойчива смяна. "

CDP има за цел да поддържа компании и държавни управления в техните старания за понижаване на излъчванията на парникови газове, отбрана на водните запаси и запазване на горите. За задачата организацията събира данни за въздействието върху околната среда, рисковете и опциите за самостоятелна оценка. По искане на повече от 740 вложители с над $136 трилиона активи, тези данни бяха подадени от участващите компании посредством платформата CDP през 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР