Производителят на електромобили Tesla планира многомилионно разширение на новата си

...
Производителят на електромобили Tesla планира многомилионно разширение на новата си
Коментари Харесай

Tesla инвестира над $700 милиона в американската гигафабрика

Производителят на електрически автомобили Tesla възнамерява многомилионно уголемение на новата си фабрика Gigafactory в Тексас, Съединени американски щати. Компанията на Илон Мъск към този момент е подала заявление до способния орган на американския щат, в което се планува инвестиция в размер на съвсем $776 милиона, написа Bloomberg.

Планирани са пет спомагателни уреди, измежду които и лаборатория за тествания. Очаква се Tesla да организира своя формален " Ден на вложителя " в гигафабриката на 1 март и тогава да разгласи съответните си проекти за разширение.

Лидерът на пазара на електрически автомобили стартира произвеждане в завода предходната година и сега там се създава захранваният с акумулатори Model Y.

Стана ясно, че Илон Мъск е назначил по новия план в Тексас началник от Китай, който е отговарял за построяването на гигафабриката в Шанхай, с цел да помогне за ръководството на фабриката.
 Giga Mexico: Tesla обмисля инвестиция до $1 милиард в голяма мексиканска фабрика
Giga Mexico: Tesla обмисля инвестиция до $1 милиард в голяма мексиканска фабрика

Според информация на мексиканските медии, Илон Мъск желае заводът за електрически автомобили да е до мексиканския град Монтерей

На този декор доставките на Tesla за четвъртото тримесечие на 2022 година не дадоха отговор на пазарните прогнози. Компанията минава през понижен индустриален график в завода си в Шанхай до този януари, удължавайки интервала на понижено произвеждане, който стартира през декември предходната година.

В края на 2002-а в международните медии се появи информацията, че петият цех на американския производител на електрически автомобили ще бъде издигнат покрай мексиканския град Монтерей.

Милионният град се намира покрай границата с Тексас и към този момент е дом на над 4200 задгранични компании, измежду които доста от автомобилната промишленост, като Mercedes-Benz, General Motors и Hyundai.

Все още не са известни детайлности за това какъв вид транспортни средства ще се създават в Мексико и какъв брой средства ще похарчи Tesla. Според публикация на мексиканския вестник Reforma в началото Tesla има намерение да влага от $800 милиона до $1 милиард.
 Живееше във фабриката, а в този момент може да наследи Илон Мъск: Кой е новият №2 в Tesla
Живееше във фабриката, а в този момент може да наследи Илон Мъск: Кой е новият №2 в Tesla

Том Жу към този момент дава отговор освен за бизнеса в Китай, само че и за процесите в Северна Америка, Европа и Азия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР