Производителят на електромобили Tesla остава на борсата, след като главният

...
Производителят на електромобили Tesla остава на борсата, след като главният
Коментари Харесай

Tesla остава на борсата

Производителят на електрически автомобили Tesla остава на борсата, откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск разгласи нощес, че вложителите са го убедили компанията да остане обществена, предадоха международните организации.

Изказването идва единствено седмици, откакто той съобщи, че има намерение да направи производителя на електрически коли още веднъж частен, напомня Франс прес.

Мъск се е срещнал с борда на шефовете на Tesla през седмицата, с цел да ги „ уведоми, че съгласно него по-добрият избор е Tesla да остане обществена ”, се показва в официално съобщение на компанията.

47-годишният Мъск шокира финансовия свят на 7 август с туит, че има намерение да изкупи акциите на компанията за 420 $ на акция и да я делиства от борсата, като финансирането за интервенцията е обезпечено. По-късно той посочи в блог, че няма завършена договорка за финансиране на изкупуването. Туитът обаче притегли вниманието на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати, която изпрати призовка до компанията с искане за уточнения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР