Производителят и търговец на IoТ устройства Алтерко отчита 44% ръст

...
Производителят и търговец на IoТ устройства Алтерко отчита 44% ръст
Коментари Харесай

Една от най-бързо растящите компании у нас отчита рекордни приходи от над 13 милиона лева от Черния петък

Производителят и търговец на IoТ устройства " Алтерко " регистрира 44% растеж на приходите от продажби в акцията си за Черния петък. На тозди декор от компанията оповестиха, че ще открият център за научноизследователска и развойна активност в Дъблин.  Дружеството показва, че са продадени над половин милион устройства за домашна автоматизация на обща стойност над 13,2 милиона лв. по време на Черния петък спрямо 9 милиона лв. за акцията през 2021 година и 7 милиона лв. лева през 2020-а.

Сумата е рекордна за промоционалния интервал. Потребители от над 100 страни по света са поръчали устройства Shelly, като максимален интерес е следен в Германия и Италия, следвани от Испания, Португалия, Нидерландия, Австрия и Белгия.

Заради резултата от промоционалната акция сдружението удостоверява нарасналата си прогноза за 2022 година Очакванията са приходите да доближат €45-46 милиона и облагата преди лихви и налози (EBIT) да е в диапазона €10-10,5 милиона и по-скоро в горната част на диапазона.

" Успехът на продажбите на " Черния петък " на всички наши географски пазари удостоверява, че сме на прав път с нашата тактика за разширение. С новия център за развойна активност в Ирландия привличаме висококвалифицирани ИТ експерти, с цел да подобряваме непрестанно процеса на научноизследователска и развойна активност. Очакваме с неспокойствие новите импулси от тази динамична и мощна среда на програмисти в Ирландия, която е толкоз интернационална, колкото и самото Алтерко " - споделя Димитър Димитров - съизпълнителен шеф на " Алтерко ".
 Технологичната компания
Технологичната компания " Алтерко " ще се търгува непосредствено на франкфуртската борса

Това е първата българска компания, чиито акции са позволени за търговия непосредствено на непознат контролиран пазар

От компанията показват още, Дъблин е определен, тъй като е средище на софтуерната промишленост и има достъп до гении в региона на ИТ разработките. Дружеството към този момент е наело " опитни висши мениджъри, които са потвърдили своите лидерски качества за реализирането на интелигентния дом на бъдещето на позиции във водещи интернационалните ИТ компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР