Производителите на смартфони ще плащат за достъп до магазинаSamsung, Huawei

...
Производителите на смартфони ще плащат за достъп до магазинаSamsung, Huawei
Коментари Харесай

ЕС издейства… лицензни такси за Google Play

Производителите на смарт телефони ще заплащат за достъп до магазина

Samsung, Huawei и други производители на смарт телефони ще би трябвало да заплащат за достъп до „ магазина “ Гугъл Play, вследствие на евро-регулация

Гугъл разгласи, че преформулира метода, по който популяризира своите мобилни приложения в Европейския съюз. Фирмата вкарва лицензионна такса за производителите на устройства, които желаят да имат достъп до нейния онлайн магазин за Android приложения.

Ходът е в отговор на констатациите на евро-регулаторите, че компанията е нарушила антитръстовото законодателство на Европейски Съюз. През юли Европейската комисия наложи на Гугъл санкция от 4,34 милиарда евро за това, че употребява пазарното си наличие, с цел да потиска съперниците си в области като интернет-търсенето.

Гугъл апелира решението, само че съобщи, че в това време работи за съблюдаване на регулаторните условия. Резултат от това е новата лицензионна скица за устройствата, пускани след 29 октомври в Европейското икономическо пространство, в която вземат участие 28-те страни от Европейски Съюз плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.
още по тематиката
Samsung, Huawei и други производители на устройства ще би трябвало да заплащат на Гугъл сума, чиито размер не е прочут, за достъп до онлайн магазина за приложения Гугъл Play. В подмяна на това хардуерните компании към този момент не би трябвало да конфигурират търсачката на Гугъл и браузъра Chrome, макар че биха могли да го създадат гратис, стига да желаят.

Производителите на смарт телефони под Android ще имат по-голяма еластичност, с цел да популяризират приложения за търсене и браузъри от съперниците на Гугъл, като да вземем за пример Microsoft, Opera и Mozilla. Те ще могат да създават устройства с доста по-персонализирана операционна система.

Технологичният анализатор от CCS Insight Джеф Блебер съобщи пред Ройтерс, че „ Гугъл е намерила метод да си подсигурява, че Android продължава да работи в нейна изгода “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР