Производителите на петрол в Тексас, САЩ каза на ОПЕК, че

...
Производителите на петрол в Тексас, САЩ каза на ОПЕК, че
Коментари Харесай

САЩ с ултиматум към ОПЕК за свръхдобива на петрол

Производителите на нефт в Тексас, Съединени американски щати сподели на ОПЕК, че в случай че не понижат производството на нефт, те ще го създадат като преустановят работа, написа Investing.

След 40 години непрекъснат и натоварен рандеман на нефт в арабската страна, Щатите призоваха Рияд да създадат противоположното сега. Ако не го създадат, в Тексас са подготвени да затворят своите индустриални и добивни бази.

Там се съхранява най-голямото количество въглеводород в Съединени американски щати и част от петролните запаси на страната.

Две от водещите компании производители на недопечен нефт Pioneer Natural Resources и Parsley Energy приканиха регулаторите в Lone Star State за незабавна среща, в която да обсъдят обуздаването на производството на нефт, която сега заплашва да погребе огромна част от промишлеността.

Припомняме, че Саудитска Арабия Съединени американски щати и Русия влязоха в спор за производството на нефт, откакто в началото те реализираха единодушие да понижат добива, заради пониженото ползване в международен мащаб поради рецесията от ковид. След това обаче Саудитска Арабия излезе със мнение, че няма да понижи дневния си рандеман на нефт, а в противен случай - че от 1 април ще го усили. Вчера американският президент Доналд Тръмп дефинира войната за цените на петрола сред Русия и Саудитска Арабия като " безумна ".

Следващата среща сред двете американски компании ще се организира не по-късно от 13 април, когато се чака да вземат решение какви ще са им идващите ходове според от реакцията на Рияд и Москва.

Какъв избор имат американските производители?

След като в понеделник суровият нефт от Западен Тексас доближи 18-годишно то си дъно от 19,27 $ за барел, пониженото търсене поради рецесията от ковид COVID-19 и войната за производството и цената сред Саудитска Арабия и Русия се съчетават в съвършената рецесия за американските производители на нефт.

Goldman Sachs пресмята, че търсенето през тази седмица ще се равнява на към 26 милиона барела дневно, или 25%, под нормата.

Преди малко повече от година Конгресът на Съединени американски щати се занимаваше с два законопроекта, които целяха да създадат нелегално всевъзможен тип произвеждане на нефт, в това число този, който е бил плануван за произвеждане от Pioneer, Parsley и Sitton.

Законът NOPEC беше направен с цел да осъди ОПЕК за неговите действия, до момента в който Законът за отбрана на американската сигурност от експанзията от Кремъл (DASKA) трябваше да възпира руснаците от сходни дейности. И двата законопроекта бяха направени в разгара на пазарните съмнения през 2018 година, когато президентът Доналд Тръмп целеше задържи цените на петрола ниски, до момента в който се запътваше към междинните избори през ноември.

Сега анализаторите споделят, че в случай че West Texas intermediate (оценка на недопечен петрол, употребена като пример при ценообразуването на петрола) не стигне до $40 до края на годината, а мнозина мислят, че това няма да стане, над 30% от американските нефтодобивни платформи могат да се изправят с " корема нагоре ", без значение от намаляването на финансовите разноски.

Единственият метод машините, копаещи за петрол от Тексас до Северна Дакота да оцелеят е оттегляне в саудитското произвеждане. Към сегашния миг наподобява, че Кралството е готово да усили производството си с цели 30% през идващите седмици, с цел да доближи рекордните 12,3 милиона барела дневно до края на април. Те също отхвърлиха апелите от администрацията на Тръмп да се опитат да трансформират мнението си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР