Производителите на млечни продукти Маджаров и Саяна, които бяха хванати,

...
Производителите на млечни продукти Маджаров и Саяна, които бяха хванати,
Коментари Харесай

Без наказания за Маджаров и Саяна, пробутвали овче сирене с краве мляко

Производителите на млечни артикули " Маджаров " и " Саяна ", които бяха хванати, че вършат овче сирене с краве мляко, няма да бъдат осъдени, тъй като са сключили съглашение с проверяващите от Комисията за защита на конкуренцията. Това обявиха от Национална асоциация на млекопреработвателите, базирайки се на документи.



" Влязох в уеб страницата на Комисията за защита на конкуренцията и качените там документи ме обезпокоиха. Основната мотивация на ръководителя на Комисията да задвижи процедурата със заповед от 30 септември е на база на сигнал от организацията на потребителите " За налична и качествена храна ". Агенцията по храните се е задвижила. Пробите са удостоверили противоречие, при което процедурата е завършила със съглашение, с цел да не бъдат осъдени ", разяснява Владислав Михайлов от Национална асоциация на млекопреработвателите.
" Право да взима проби на млечни артикули има единствено Агенцията по храните. Гражданите също могат да го създадат, само че в наличие на проверяващия орган. Всеки един консуматор би следвало да има правото да вземе, да го занесе в лаборатория ", добави Михайлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР