Производителите на лаптопи винаги се опитват да открият как да

...
Производителите на лаптопи винаги се опитват да открият как да
Коментари Харесай

Lenovo Yoga Book 9i Gen 8 – смел дизайн, който носи много нови възможности

Производителите на преносими компютри постоянно се пробват да открият по какъв начин да наподобява идващото олицетворение на портативния компютър. Сгъваем, навиващ се на руло, по-лек? Всичко това е тествано, само че Lenovo Yoga Book 9i идва с нещо ново.

На процедура това не е толкоз типичен хибрид сред преносим компютър и таблет, а е по-близо до съчетанието сред настолен компютър и преносим компютър. Сгънат, Lenovo Yoga Book 9i Gen 8 (13, Intel) наподобява тъкмо като преносим компютър с най-плоската клавиатура в света. Но отворен и подложен в вярната позиция, двата му вътрешни екрана стартират да наподобяват тъкмо като тези на масив от две работни станции с два монитора.

Най-трудното? Да свикнете. В началото ще се бъркате доста кое по какъв начин работи, тъй като въпреки всичко това е ново устройство – все едно да карате автомобил не с 4, а с осем гуми. Научите ли по какъв начин да го употребявате обаче, ще установите, че пред вас се изправят редица нови благоприятни условия, за които даже не сте се сещали все още – просто тъй като такова устройство до в този момент не сте употребявали. Със сигурност Yoga Book 9i не е предопределен за безусловно всеки, освен поради забележителната си цена, само че има хора, иноватори, такива които обичат да употребяват най-хубавото и най-интересното на пазара – той е тъкмо за тях.

Дизайн

Ако вземете класическия 360-градусов дизайн на хибриден преносим компютър и подсилите хибридната му природа с няколко десетки стъпки, може би ще получите Lenovo Yoga Book 9i Gen 8 (13, Intel).

Той има 360-градусова панта, само че на мястото на клавиатурата тук се намира втори екран. Най-малко привлекателният метод за потребление на Lenovo Yoga Book 9i е в действителност като преносим компютър, като долният екран играе ролята на виртуална клавиатура в жанр iPad.

Освен в случай че не възнамерявате да въвеждате малко повече от цифри в приложение за калкулатор, не ви предлагам този жанр на потребление, не че е неосъществим. В комплекта е включен аксесоар – безжична клавиатура, който може да се сложи тъкмо върху долния екран. Алтернативно, можете да подпрете Lenovo Yoga Book 9i встрани, като „ книгата “ от името му, и да го употребявате като два портретни екрана на компютър.

Идеалният сюжет обаче е с единия екран върху другия. Първата ви реакция на това може да е „ по какъв начин, по дяволите, работи това? “. Единият от панелите като че ли се извисява над другия, предизвиквайки гравитацията. Погледнете обаче откъм гърба и ще видите, че има калъф, който държи цялото нещо дружно.

Когато Lenovo Yoga Book 9i е ситуиран по този метод, може да се почувства необичайно покрай разположението на два монитора. И двата имат пейзажно съответствие на страните, което множеството приложения чакат. Това е работещо решение за мен.

За множеството от нас обаче то просто няма да е толкоз комфортно, колкото един естествен преносим компютър. Това се дължи на обстоятелството, че имате три елементи, а не една – главен модул, корав корпус, клавиатура – и не можете просто да натиснете устройството в жанр преносим компютър, защото ще ударите екрана върху частта с клавиатурата.

Един от значимите въпроси, които би трябвало да си зададете, е дали тези неща ще ви нервират.

Ако погледнем оттатък, дизайнът от метал и стъкло на Lenovo Yoga Book 9i наподобява уместно безценен и има заоблени ръбове за по-меко чувство. Теглото също е напълно обичайно – 1,34 кг, въпреки че това е без клавиатурата и калъфa. Пантата е доста красива, а преносимият компютър е същинска приятност за очите. Докато го употребих много хора гледаха към мен, някои идваха да питат какво е това, по какъв начин работи и каква е концепцията – обяснявах на драго сърце. В софтуерен свят, в който всичко от дълго време е съвсем еднообразно – съществуването на подобен модел е същински празник за мен.

Дисплеи

Действителните екрани на Lenovo Yoga Book 9i са страхотни. Това са два 13,3-инчови OLED панела с резолюция 2880 x 1800 пиксела, със стъклени повърхности и поддръжка на сензорни екрани. Предоставят бляскавост до 400 нита. Съотношението на страните е 16:10, а също така има покритие на цветовата гама DCI-P3 и Dolby Vision. Имаме и PureSight за по-висококачествена картина и несъмнено тъчскрийн за ръководство с допиране. Добавени са и решения за отбрана на очите посредством понижаване равнищата на синята светлина със съответните сертификации.

Всички нормални преимущества на OLED са налице. Lenovo Yoga Book 9i има извънредно дълбоки равнища на цветовете и черното, за извънредно ярки изображения, които изскачат от екрана.

Двата екрана са отмерено съчетани. Въпреки че цветът на единия панел може да наподобява малко по-различен от този на другия с помощта на другите ъгли, под които от време на време ги гледате, това е резултат, който ще забележите единствено в случай че го търсите.

Яркостта е в нормата на премиум преносимите компютри. Може би обаче това има по-малко значение, в сравнение с в началото допускате, като се има поради, че Lenovo Yoga Book 9i не свети в най-преносимата си форма, защото в идеалния случай ще желаете да можете да употребявате аксесоара с клавиатура, когато работите навън.

Тези екрани поддържат и стилус, който е включен в комплекта. Той не се вгражда в корпуса, само че добре укрепва дизайна и изкуството на Yoga Book.

Клавиатура и тъчпад

Цялата обстановка с въвеждането на информация в Lenovo Yoga Book 9i е история от две половини. Има една, когато се употребява с аксесоара за клавиатура, и друга, когато не се употребява.

Ние въобще не сме почитатели на потреблението на долния екран като виртуална клавиатура и тъчпад. Има режим особено за това, като виртуалният тъчпад се появява, когато поставите клавиатурата в долния екран, където нормално се намира клавиатурата на преносимия компютър.

Въпреки че най-хубавите тъчпади за преносими компютри са направени от стъкло, то е изцяло друго от лъскавото стъкло на класическия тъчскрийн.  Подложките за преносими компютри употребяват текстурирано стъкло, предопределено да понижи триенето за по-гладко плъзгане на пръста. Благодарение на него въвеждането на данни се усеща по-бързо и по-прецизно, при което виртуалният пад на Lenovo Yoga Book 9i се усеща доста необичайно, макар че прекарваме часове седмично в опипване на сензорните екрани на таблети и телефони.

По същия метод виртуалните клавиатури не са сурогат на същинските клавиши, тъй като противоположната връзка, която получавате от малко вибрационно жужене, просто не е толкоз удовлетворяваща, колкото движещите се елементи на същинската клавиатура.

Включването на физическата клавиатура на Lenovo Yoga Book 9i усъвършенства неимоверно прекарването при писане. Това нещо е много положително и на него набрахме няколко хиляди думи публикации без проблем. Харесва ни по какъв начин тя се слага на мястото си в долната част на екрана с помощта на вградените магнити и че можете да я премествате, когато пожелаете, защото е безжична.

Все отново е тъпо, че няма тъчпад. За сериозна работа постоянно ще предлагаме да включите мишка, с помощта на непълноценното чувство на виртуалния панел на екрана. Клавиатурата също по този начин няма подсветка, което наподобява необичайно, когато към този момент има вградена батерия за зареждане на безжичната връзка.

Производителност

Една от най-суровите забележки, които някой може да насочи към Lenovo Yoga Book 9i, е, че това е трик, играчка. Един по-внимателен взор към главните ѝ спецификации обаче ясно демонстрира, че тя не е такава.

Този преносим компютър е оборудван с процесор 13-то потомство Intel® Core™ i7-1355U. Този чип има 10 ядра, 2 производителни и 8 ефикасни, както и 12 влакна. Максималната постижима периодичност е 5GHz и са налични 12MB Intel Smart Cache. Това в композиция с 16GB LPDDR5X и 1TB PCIe SSD 4-то потомство вършат конфигурацията много ефикасна и с висока продуктивност за работливост. Графичният ускорител е Intel® Iris® Xe. Заслужава си да отбележим, че моделът е част от Intel® Evo™ Platform.

Можете да се справите с съвсем всичко на този компютър, а дизайнът с два екрана ще бъде приказен за приложения, които разчитат на огромно количество действително пространство на екрана. Тук незабавно се сещаме за програмен продукт за музикално произвеждане, само че това пространство ще ни бъде потребно за всички типове професионални пакети за видео, изображения, музика и, несъмнено, електронни таблици.

Лаптопът не издава и прекалено много звук, което е приятна изненада. Да, Lenovo Yoga Book 9i има вентилатор. Той не е като MacBook Air с пасивно изстудяване. Но наподобява, че при Yoga Book 9i са положени малко повече старания за понижаване на шума при работа, в сравнение с при средностатистическия тъничък и лек преносим компютър.

По принцип това би трябвало да се схваща от единствено себе си, само че Yoga Book не е един от най-хубавите геймърски преносими компютри. Той разполага с респектиращата графика Intel Xe, което значи, че можете да играете скорошни заглавия, даже Cyberpunk 2077, в случай че намалите настройките и разграничителната дарба доста ниско… и не сте прекомерно придирчиви и към продуктивността. Все отново, когато харчите толкоз доста, можете да си вземете преносими компютри, които ще играят игри доста по-добре от този.

Живот на батерията и функционалности

Един от огромните въпроси: дали решението да се употребяват вътрешни устройства с по-ниска мощ се отплаща при живота на батерията? Донякъде да.

Lenovo Yoga Book 9i може да издържи до към 10 часа и 15 минути, когато работи най-вече от горния екран, оставяйки долния да демонстрира единствено виртуалния тъчпад. В най-подобната си на преносим компютър дефиниция той може да се изправи против някои много издръжливи елементарни преносими компютри. За това можете да благодарите на 80Wh батерия, която е по-голяма от тази на множеството 13-инчови преносими компютри.

При оптималната бляскавост този интервал понижава до 8 часа, само че това също не е неприятен резултат. Това е при осъществяване на съществени задания за работливост, нищо прекомерно предизвикателно.

Една от цитираните от Lenovo стойности обаче е единствено 7,3 часа, което ви дава визия какво да очаквате, когато работите с двата екрана. Все отново компанията счита, че Yoga Book 9i ще издържи до 10 часа при възпроизвеждане на видео на два екрана.

Говорителите обаче са по-голямо преимущество за гледане на филми. Този масив звучи отлично, с доста мощ на звука и порядъчен удар в ниските честоти. Лесно можете да видите къде се намират високоговорителите – в саундбара сред двата екрана – 360-градусов саундбар с четири високоговорителя Bowers & Wilkins с Dolby Atmos.

Lenovo Yoga Book 9i има и необикновена уебкамера – с 5MP датчик вместо 720p, каквато евентуално ще намерите на настоящия си преносим компютър, или 1080p, която в този момент е стандарт за лъскавите преносими компютри. Видеото с резолюция 1440p въпреки всичко е забележима стъпка напред по отношение на 1080p.

В последна сметка

Lenovo Yoga Book 9i е един от най-интересните преносими компютри, които сме разглеждали през 2023 година Или даже през последните години, в случай че се замислим. Но той няма да бъде най-практичният избор за доста хора.

Дизайнът на преносимия компютър не може да бъде по-амбициозен и по-нестандартен от този на Lenovo Yoga Book 9i с чип на Intel. Той е най-хубав, когато работи като компютър с два екрана, който можете да вземете със себе си в хотели и офиси по целия свят. Ако търсите тъкмо това, добре пристигнали в парадайса на хибридните преносими компютри.

Ако желаете да го ползвате като портативен компютър ще ви би трябвало малко време с цел да свикнете, тъй като на процедура това не е преносим компютър, а напълно ново по смисъла си устройство, което можете да ползвате по редица нови способи.

Основни характерности:

Дисплей: 2 x 13.3″ 2.8K OLED, 400 нита, съответствие на страните 16:10, 100% DCI-P3, PureSight, тъчскрийн Процесор: До 13-то потомство Intel® Core™ i7-1355U Памет: до 16GB LPDDR5X, до 1TB PCIe SSD Видеокарта: Intel® Iris® Xe Свързаност: До WiFi 6E, Bluetooth 5.2, 3 x USB-C (Intel® Thunderbolt™ 4/един за зареждане) Мултимедия: 2 x 2W + 2 x 1W високоговорители Bowers & Wilkins, FHD IR+ RGB (5M USB) уеб камера Батерия: до 7.3 часа, Rapid Charge Софтуер: До Windows 11 Pro Размери: 203.9 x 299.1 x 15.95 мм, 1.34 кг

Плюсове
качествени OLED екрани чудесна клавиатура мощна настройка, която го прави като настолен компютър
Минуси
Използването единствено на екрани за работа е малко мъчно в началото Висока цена Трябва ви време, с цел да свикнете

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР