Производителите на ботокс напускат руския пазар, цените на гръдните импланти

...
Производителите на ботокс напускат руския пазар, цените на гръдните импланти
Коментари Харесай

Открадната красота: Пластичната хирургия в Русия е осакатена от санкциите

Производителите на ботокс напущат съветския пазар, цените на гръдните импланти скачат, запасите от артикули са на привършване... В Русия клиниките за естетична хирургия и клиентите им понасят неподходящите последствия на западните наказания.

Тридесет и седем годишната Анастасия Ермакова за последно си инжектирала ботокс през февруари за понижаване на бръчките.

"Специалистката ми по хармония ме твърди, че още има ресурси от ботокс и че вносът им през трети страни ще продължи. Аз обаче си мисля, че няма да е за дълго ", тормози се младата жена.

Защото през март американската компания "Абви " (Abbvie), експортьор номер едно на артикули, създадени въз основата на ботулиновия токсин, се изтегли от процъфтяващия съветски пазар поради "трагичните събития " в Украйна. С други думи, поради нахлуването на 24 февруари на съветските сили в прилежащата страна.

В резултат на това запасите от ботокс "се топят ", "което тревожи чиновниците на клиниките, привикнали да употребяват този емблематичен артикул ", акцентира Юлия Франгулова, съоснователка на съветската Национална асоциация на клиниките за естетична медицина НАКЕМ.

Тежък удар за бранша на естетичната медицина в Русия, който предходната година бе оценен на 969 милиона $. Това е нарастване от 2 % спрямо 2020 година, излиза наяве от изследване на съветската компания "Амико Консултинг ".

Стремителна инвентаризация

През 2020 година в Русия са осъществени 621 600 естетични процедури, както хирургически, по този начин и нехирургически. Това класира Русия на девето място в света по брой на осъществените процедури от подобен темперамент, излиза наяве от данни на Международната асоциация за естетична и пластична хирургия.

Първоначално, "през март, забелязахме суматоха измежду пациенти, лекари и снабдители. Търсенето внезапно набъбна, а запасите от ботокс се изчерпаха ", споделя Оксана Власова, шеф по въпросите на развиването на естетичната клиника "Грандмед " в Санкт Петербург.

Впоследствие, през април и май, нямаше импорт на ботулинов токсин, акцентира Николай Беспалов от компанията "Ар Ен Си Фарма " (RNC Pharma), анализираща съветския фармацевтичен пазар, и предвижда, че вносът ще бъде обновен "към края на лятото ".

Ситуацията е сложна и във връзка с инжекционните импланти, най-много когато става дума за инжекциите с хиалуронова киселина, с която се надуват устните - процедура, доста известна в Русия.

"Принудени сме да се сбогуваме " и с инжекционните импланти на американския колос "Абви ", съжалява Власова, която се надява, че тези артикули ще могат да бъдат сменени с европейски.

С гръдните импланти също има проблеми, защото в Русия не се създават. Всъщност всички протези са вносни, като 60 % идват от Съединени американски щати, а 13 % - от Германия, т.е. от страни, които са въвели наказания против Русия.

Макар глобите да не са ориентирани против самите импланти, логистичните и финансовите вериги на интернационалната търговия бяха като цяло парализирани от западните наказания, което затрудни вноса и се отрази върху процедурите по възобновяване на гърди и върху естетичните интервенции.

В резултат на това през март цените на имплантите се усилиха тройно, след което се стабилизираха на равнище, при което са с 20 % по-високи спрямо интервала преди офанзивата против Украйна, изяснява за Франс прес пластичният хирург Евгений Добрейкин.

Патриотични гърди

Александър Саверски, ръководител на Асоциацията за отбрана на пациентите, се притеснява, че в клиниките могат да дойдат артикули, които са били закупени на добра цена, само че които са евентуално рискови, като напомня абсурда с френските гръдни импланти с неприятно качество Пе И Пе (PIP).

Според Саверски обаче скоро проблемите ще обзет целия здравен бранш в Русия. "До няколко месеца дефицитът на медицински артикули в Русия, в която 80 % от тези артикули идват от чужбина, ще бъде сериозен ", предвижда той.

Друг проблем за експертите, ангажирани в бранша на естетичните процедури, е инфлацията, която се отразява неподходящо върху покупателната дарба. Власова към този момент установи, че броят на клиентите е намалял: "Доходите на популацията понижиха. Вследствие на това хората лимитират разноските си ".

Въпреки тези условия пластичният хирург Евгений Добрейкин желае да притегли нови клиенти. За задачата той прибягва към родолюбив маркетинг.

През юни той оповести концепцията за гръдните импланти "РосГруд " ( "Руска гърда "), които, вместо да са полупрозрачни, са в цветовете на съветското знаме или в камуфлажни цветове.

Двадесет и осем годишната дизайнерка Настела Соколова е въодушевена. Тя желае такива импланти в гърдите си, с цел да може "Русия да е постоянно в сърцето ми ".

"Това е моят метод да пазя Родината си ", споделя още тя.

Добрейкин търси задграничен снабдител, който да може и да желае да създава такива импланти и употребява застрашителен звук по адрес на тези, които подлагат на критика плана му или му се подиграват.

"Може би хората, които са срещу нашите патриотични импланти, са и срещу нашата страна? В подобен случай може би би трябвало да се заинтересуваме от тях ", споделя той, имайки поради зачестилите правосъдни преследвания против лица, които подлагат на критика съветската атака в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР