Производителите на автомобили печелят битката с ЕС за по-строги правила

...
Производителите на автомобили печелят битката с ЕС за по-строги правила
Коментари Харесай

Абсолютна сензация! Здравият разум продължава своя победен ход

Производителите на коли печелят борбата с Европейски Съюз за по-строги правила за излъчванията. Но това няма да спре въвеждането на електрически коли от европейските автомобилни производители.

На 25.09 Европейският съюз разгласи съглашение за намаляване на законодателството за излъчванията Евро 7 на фона на съпротивата на няколко автомобилни производители. Големите промени са, че леките коли и микробусите няма да бъдат обект на по-строги условия за излъчванията, като се резервират тестванията и рестриктивните мерки за излъчванията на Евро 6, само че по-ниските ограничавания, препоръчани за рейсовете и тежките транспортни средства, ще продължат да се ползват.

Вместо Евро 7 да се концентрира върху моторите на колите, законодателството ще има за цел да ограничи излъчванията от други аспекти на транспортните средства.

Те включват излъчвания на твърди частици от спирачките и гумите, а държавното управление на Европейски Съюз ще наложи и по-строги правила за издръжливостта на батериите на електрическите транспортни средства и ще се концентрира върху дълготрайността на новите коли, с цел да предотврати ненужните загуби.

Решението беше взето, откакто страните членки Франция, България, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Чешката република се опълчиха на първичните ограничавания. Всяка от тези страни има мощен съставен елемент на автомобилното произвеждане в своята стопанска система и в устрема си да го поддържа, без да подтиква приемането на електрически коли, създавани от страни като Китай, министрите на Европейски Съюз, ръководени от Испания, реализираха единодушие.

Преди това автомобилните производители се оповестиха срещу нормите Евро 7, като някои от тях обявиха, че съсредоточаването върху това актуалните модели да доближат тези цели в действителност ще им попречи да се съсредоточат върху основаването на по-добри електрически коли в точния момент за възбраната на излъчванията на целия континент през 2035 г. 

Мартин Зандер от Ford Model се изрази сбито: „ Не би трябвало да насочваме запаси към вчерашни технологии, а вместо това да влагаме в нулеви излъчвания “.

Странното е, че ходът да не се стягат излъчванията от ауспуха може да форсира приемането на електрически автомобили от европейските автомобилни производители. Някои производители към този момент разполагат с мотори, отговарящи на условията на Евро 7, като редовият шестцилиндров мотор на BMW, намиращ се в голям брой модели като Серия 3 и Серия 7, и мекохибридният V8 на BMW, употребен в X7, XM и други, явно дават отговор на наложените по-строги разпореждания.

Твърди се, че точно надвисналата опасност от нормите Евро 7 е принудила Mercedes-Benz да се откаже от V8 мотора в артикули като Mercedes-AMG C63 в интерес на по-малки хибридни четирицилиндрови задвижващи елементи.

След като министрите се съгласиха с измененията, идната стъпка са договарянията с Европейския парламент, които ще се проведат незабавно откакто той вземе решение за своята позиция.

Мнозина излязоха в поддръжка на тази нова позиция, като министърът на индустрията на Италия Адолфо Урсо похвали решението за въздействието му върху италианските марки спортни коли.

„ Новият правилник, по искане на Италия, дава опция да се отбрани веригата за доставка на коли на дребните производители, високата гама, типична за италианското произвеждане, като Ferrari, Lamborghini, Maserati, знаците на „ Произведено в Италия “, които създават към 50 000 автомобила годишно “, сподели той в изказване.

Макар че възбраната за излъчвания в Европа от 2035 година към момента е в ход, не всеки авто производител ще бъде заставен да я съблюдава. Нишовите автомобилни производители, които създават по-малко от хиляда автомобила годишно, са освободени, което включва такива като Bugatti, Koenigsegg, Pagani, Donkervoort и други

Съществува и малка врата, която разрешава потреблението на синтетични горива, макар че неналичието на поддръжка може да ограничи този път.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР