Производители на грозде сигнализират за слаба реколта и ниско качество

...
Производители на грозде сигнализират за слаба реколта и ниско качество
Коментари Харесай

Производители на грозде сигнализират за слаба реколта и ниско качество. Очакват се по-скъпо вино и ракия

Производители на грозде алармират за слаба годишна продукция и ниско качество у нас тази година. Такава е обстановката с масивите на Иван Щипков в пловдивското село Житница. Според него ни чакат по-скъпо вино и ракия, осведоми bTV.
„ Сравнително сложна година с гроздето и за страната, и за нас. Климатичните условия напролет до края на юни бяха много сериозни за опазването на реколтата. Засушаването от юли до през днешния ден способства за неприятното качество на гроздето. Ако стопаните не са създали поливки, не виждам по какъв начин могат да получат качество и количество “, споделя Иван Щипков, производител на грозде. 
Той чака да набере по-малко грозде тази година, а цената му да бъде по-висока.

„ Към момента цените са по-добри спрямо предходната година, уповавам се да се резервира тази наклонност и в бъдеще. Сорт „ Каберне Совиньон “ беше към 80 стотинки за кг. Тази година наклонността да продаваме този вид е към 1-1,20 лева Препарати, торове, заплати също се подвигнаха и това способства за високата цена на гроздето “, изясни Иван Щипков. 
Поскъпването ще има и при бялото грозде на Иван. Миналата година то е било около 1,20 лева за кг, а тази се чака да се продава за 1,40-1,50 лева за кг. Въпреки това, съгласно него има търсене и интерес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР