Произтичащите от войната в Украйна рискове пред нашия регион и

...
Произтичащите от войната в Украйна рискове пред нашия регион и
Коментари Харесай

Президентите Радев и Дуда с обща позиция за международна подкрепа към държавите от Източна Европа

Произтичащите от войната в Украйна опасности пред нашия район и милионите хора, търсещи избавление от спора, бяха във фокуса на телефонен диалог на президента Румен Радев с президента на Република Полша Анджей Дуда.

Нарастващият брой на бежанците от войната в Украйна изисква непрекъснат разговор и съгласуване на напъните на страните от Източна Европа за справяне с миграционния напън в района, е общата позиция на двамата президенти.

Почти 2 милиона души към този момент са потърсили леговище в Полша от началото на военните дейности, десетки хиляди други украински жители са на територията на прилежащите страни. Затова страните от Източна Европа чакат своевременна интернационална поддръжка за подхванатите старания за тяхното настаняване, обезпечаване с храна и лекарства, обучение.

Българският държавен глава насочи покана към своя полски сътрудник да посети страната ни в околните дни за следващо задълбочаване на разговора на най-високо ниво, двустранното партньорство в области от съвместен интерес и съдействието в областта на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР