Произхождащи от малцинствата и новоизбрани в Конгреса, четирите демократки, взети

...
Произхождащи от малцинствата и новоизбрани в Конгреса, четирите демократки, взети
Коментари Харесай

Бандата на четиримата в редиците на Демократическата партия разпалва остра полемика

Произхождащи от малцинствата и новоизбрани в Конгреса, четирите демократки, взети на прицел от Доналд Тръмп, въплъщават лявото крило на партията, и съгласно някои, и бъдещето му с помощта на безмилостната си съпротива против американския президент, с риск да провокират остра дискусия.

Те се трансфораха в " бандата " от влизането им през февруари в Камарата на представителите. Александрия Окасио-Кортес (Ню Йорк), Илхан Омар (Минесота), Аяна Пресли (Масачузетс) и Рашида Тлаиб (Мичиган) са част от новите лица, които разрешиха на партията на поеме контрола над долната камара на Конгреса след междинните избори през ноември.

Те желаят да се борят с милиардера републиканец, като употребяват присъщите му оръжия - обществените мрежи, и издигат прогресистка стратегия макар неохотата на по-центристките авторитетни фигури измежду демократите.

Дъщеря на американец и порториканка, Александрия Окасио-Кортес, която е отраснала в квартал Бронкс в Ню Йорк и е на 29 години, е най-младата парламентаристка в долната камара. АОК (както я наричат) претендира, че е " социалистка " - дума, която се приема като прекомерно лява в Съединени американски щати - и обилно популяризира посланията си с помощта на своите 4,7 милиона почитатели в Туитър.

Тя е най-харизматичната от четирите и ѝ предсказват блестящо бъдеще в американската политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР