Програмните езици не са най-важни за кариерното израстване на софтуерните

...
Коментари Харесай

5 ценни навика на успешния разработчик


Програмните езици не са най-важни за кариерното израстване на софтуерните инженери – персоналните качества имат по-голямо значение (снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците на програмен продукт са извънредно търсени експерти, само че някои се оправят по-добре от други и това постоянно извиква въпроса „ с какво те са по-добри от останалите “. Има няколко характерности, които им оказват помощ както в работата, по този начин и в персоналните планове, гласи отчета за уменията на разработчиците на HackerRank.

Изводите се базират на анкети измежду повече от 39 000 експерти. Някои от описаните привички са характерни за разработчиците, до момента в който други могат да доведат до триумф във всяка специалност.

1. Владеене на няколко езика

Средно разработчиците знаят четири езика и споделят, че желаят да научат още четири, откри HackerRank. Това им дава огромен подтик на пазара на труда, защото първите 25 компании във Fortune 500 разчитат на към четири разнообразни езика, съгласно друго скорошно изследване.

2. Жажда за учене

Повече от четвърт от интервюираните разработчици са написали първия си код преди да навършат 16 години. Но започването на младини не е безусловно индикатор за триумф. Сред тези, които са се заловили с специалността след 26-годишна възраст, 36% към този момент са старши разработчици или даже на по-високо равнище, откри HackerRank.
още по темата
Самообучението е норма за разработчици от всички възрасти, съгласно изследването: до момента в който 67% от интервюираните разработчици имат обучение в региона на компютърните науки, към 74% споделят, че са най-малко отчасти „ самоуки “.

„ Самообучението е съществена част от това да бъдеш сполучлив разработчик “, се споделя в отчета. „ При избора какво да научите по-нататък, най-хубавият управителен принцип е да се фиксирате в една дисциплинираност и да научите съответните принадлежности като средство за напредък. Инструментите постоянно ще се трансформират. В последна сметка, любознанието и същинският интерес към стратегиите би трябвало да подхранват устрема за проучване на нови средства и адаптиране към развиващия се софтуерен пейзаж “.

3. Какво желаят работодателите

Въпреки че проучването на нови езици и умения може да даде преимущество на разработчиците, също по този начин е значимо те да са осведомени за това какво търсят работодателите. JavaScript, Java, Python, C++ и C остават най-търсените езици за програмиране във всички промишлености, съгласно HackerRank. Докато AngularJS, Node.js, React, Spring и Django са най-търсените рамки, откри отчетът.

4. Опитът е по-голям от образованието

Уменията за решение на проблеми са най-често срещаната подготовка, която работодателите търсят у разработчиците. Тя е по-важна от владеенето на даден език за програмиране, отбелязва, базирайки се на отчета. „ Демонстрирането на „ изчислително “ мислене или способността за разтрошаване на огромни, комплицирани проблеми е също толкоз скъпо (ако не и по-ценно) от базовите механически умения, нужни за дадена работа “, се споделя в отчета.

Компаниите също ценят опита и портфолиото на разработчиците надалеч повече от образованието и образованията, се отбелязва в отчета.

„ Това, което вършиме, е по-важно от всичко останало “, се споделя в отчета. „ Квалификациите, които като цяло поддържат автобиографията, се подреждат най-ниско измежду индикаторите, от които фирмите се интересуват “.

5. Осъзнаване какво се търси в работата

Докато доста софтуерни компании се концентрират мощно върху своите офис-удобства, разработчиците класират салдото сред работата и персоналния живот като най-важния фактор, който търсят при работодателя, откри изследването. Второто най-важно нещо е професионалното израстване и ученето, а най-после – компенсацията. Офис-глезотиите са в най-долната част от листата на значимите неща.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР