Програмата за разпореждане с общински имоти пак стана повод за

...
Програмата за разпореждане с общински имоти пак стана повод за
Коментари Харесай

Продажбата на общински имоти във Варна пак разпали дебати в „Пленарна“

Програмата за предписание с общински парцели отново стана мотив за разгорещени диспути. На днешното съвещание на Общински съвет стана ясно, че тя към този момент е поправена от общинската администрация и всички незастроени терени за продажба са извадени. На тяхно място обаче били вкарани спомагателни парцели за очистване на съсобственост, тъй че да се резервира макрорамката на програмата. Това стана ясно от думите на зам. - кмета Диан Иванов. Това, че поправената стратегия е импортирана в последния миг и съветниците не са имали опция да се срещнат в детайли с новостите стана мотив за жарък спор, съобщи.

Групата на „ Възраждане “ обявиха, че няма да вземат участие в гласуването, тъй като не могат да вземат осведомено единодушие. Пред съветниците на процедура беше показана образно първичната стратегия, а не поправената. Така никой на процедура не знаеше кои са новите парцели в нея.

„ Все е било, но сходен цирк не е било. Това са парцели за очистване на съсобственост, които не знаем и върху които могат да се започват капиталови планове. “, сподели Тодор Балабанов.

Колегата му Иван Портних добави, че фарсът е изумителен.

„ Положителното е, че към този момент кметът знае за направените промени, тъй като се оказа, че при първия импортиран вид не знаел. Сега обаче имам едни други над 100 парцела. Никой не знае какви размени са направени в последния миг. Всяка една разпродажба на съсобственост наподобява безобидно, само че всичко това отпушва капиталови планове и разбирайте незабавно това са нови здания.

Това не е нито незабавно, нито належащо. Призовавам болшинството да спре този цирк и това безсмислено побутване на бюджета напук. При състояние, че има планувана сесия след една седмица. Това прескача всевъзможни граници и след това естествено, че този бюджет ще бъде нападнат по съответния ред. “, сподели Портних.

Георги Георгиев от „ Възраждане “ предложи точката да отпадне и да бъде прегледана първо на комисия по благосъстоятелност и стопанство. Искането му обаче не събра задоволителен брой гласове и точката остана е дневния ред.

Междувременно имаше политически престрелки сред зам.-кмета Диан Иванов и представители от групата на ГЕРБ.

„ Внушенията не дават отговор на истината. Вие сте този, който е разпродал милиони кв.м. Администрацията в лицето на Коцев досега не е продал нито един парцел. “, обърна се Иванов към Портних.

Бившият градоначалник на собствен ред разяснява, че през трите му мандата има едвам три продадени общински парцела и не може да се приказва за никакви милиони кв.м.

По-късно през днешния ден общинските съветници във Варна следва да гласоподават програмата за предписание с общински парцели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР