Програмата за компенсации за електроенергия трябва да продължи по по-ефективен

...
Програмата за компенсации за електроенергия трябва да продължи по по-ефективен
Коментари Харесай

Министерство и работодатели изготвят по-ефективна програма за компенсации за тока

Програмата за обезщетения за електрическа енергия би трябвало да продължи по по-ефективен метод. Това регистрираха представители на на работодателски организации при срещата си с министъра на енергетиката Росен Христов във вторник, оповестиха от ведомството.  И двете страни показаха мнение, че с обезщетенията се е постигнало стабилизиране на промишлеността, което е довело до опазване на заетостта и повишаване конкурентоспособността на българските компании. За това свидетелстват доста увеличените експорт, работни заплати и доходи в бюджета.

На срещата бе контрактувано да се сътвори работна група под управлението на министерството, която да създаде още по-ефективен механизъм за използване на програмата за обезщетения, тъй че да има директен резултат върху понижаване на инфлацията, постигането на енергийна успеваемост и увеличение дела на ВЕИ за лично ползване. В тази връзка бяха разисквани практики, които ползват други страни от Европейски Съюз, и опциите им за внедряване в България, както и адаптирането им към локалните условия, оповестяват от енергийното министерство.

Отчетена беше ролята на енергетиката и нуждата да се обезпечи оптималното действие на всички генериращи мощности, с цел да може да се генерират средства за програмата за обезщетения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР