Програмата за днес: 7:00 до 9:00 - преглед на новини

...
Програмата за днес: 7:00 до 9:00 - преглед на новини
Коментари Харесай

Как да избегнем умората на очите от дигитални устройства

Програмата за през днешния ден:

7:00 до 9:00 - обзор на вести и е-поща. Устройство: мобилен телефон

10:00 ч. - Оперативка онлайн. Устройство: таблет или преносим компютър

10:30 до 18:30 - работа. Устройство: преносим компютър

20:00 - Почивка, филм. Устройство: тв приемник

Тази стратегия за деня може да се отнася за доста хора, които по време на пандемията трябваше да се приспособяват към работата от разстояние. И очевидната последица от тези действия е, че очите ни са изтощени от непрестанно гледане на електронни устройства.

Според скорошно изследване, оповестено в „ American Journal of Ophthalmology ", несъразмерното излагане на цифрови екрани и лимитираните действия навън са свързани с появяването и прогресирането на късогледство и могат да се влошат по време и след интервала на пандемията.

Дори някои офталмолози предизвестяват, че „ цифровото напрежение на очите при пандемията е новопоявяваща се опасност за публичното здраве ", съгласно Индийския вестник по офталмология.

Децата също не са пощадени. Американската академия по педиатрия (AAP) поддържа мнение, че гледането на екрани с часове наред може да докара до изтощеност на очите, замъглено зрение и сухота на очите и при децата.

Няма място за обезсърчение!

Би Би Си споделя 4 елементарни съвета, които можете да приложите по време на работа от разстояние и по време на електронните си часове за отмора, с цел да облекчите умората, подбудена от дълготрайно излагане на цифрови екрани.

1. Системата 20-20-20

Какво съставлява 20-20-20?

Техниката 20-20-20 се употребява за разпределяне на мускулите вътре и към очите, които ви карат да гледате от близко в една и съща посока.

Състои се в това, че на всеки 20 минути би трябвало да гледате нещо на най-малко 20 фута, което е към шест метра, за 20 секунди.

Но дано си признаем. Спомняте ли си да сте давали отмора на очите си на всеки 20 минути? Практично решение за съблюдаване на правилото е да настроите алармата на телефона. Ако телефонът ви няма тази функционалност, има няколко безвъзмездни приложения, които можете да изтеглите, като Repeat Alarm или Interval Timer и че на всеки 20 минути имате електронен асистент за паметта.

2. LED лампи и местонахождение

Ако изкуствената светлина във вашия дом предизвиква главоболие, рекомендация е да промените крушките. Опитайте се да употребявате LED лампи или по-мека светлина, която не провокира отражения или бръмчене.

Друг съвет е, да поставите екрана на компютъра, като избягвате отражението, изключително на осветлението, което идва от тавана или прозорците.

И най-после, съгласно Американската асоциация на оптиците (AOA), на множеството хора им е по-удобно да виждат екран, когато очите им гледат надолу.

Екранът би трябвало да е на към 15 до 20 градуса под равнището на очите, измерено от центъра на екрана (около 10 до 12 см) и на 50 до 70 см от очите.

3. По-голям шрифт и цвят

Адаптирането на буквата на компютъра може да помогне на окото да не се напряга повече, в сравнение с към този момент прави всекидневно пред екрана.

Няма съвършен размер, който да подхожда на всички хора, тъй че би трябвало да намерите кой е най-подходящ за вас, споделят специалистите.

Регулирането на яркостта на екрана, с цел да подхожда на равнището на осветеност, където сте, е различен метод да се предотврати напрежението на очите. А някои специалисти споделят, че тъмният текст на ярък декор нормално е по-добър за очите, в сравнение с светлият текст на мрачен декор.

4. Присъствие в ZOOM

Уморени ли сте от срещи в ZOOM?

Може да не съумеете да избягате от тях, само че в случай че това ви уморява да видите личното си лице на екрана, можете да го скриете, без това да повлияе на връзката.

Можете да го извършите с функционалността " Скриване на облика " в менюто, което се появява в трите точки вдясно от полето, където се появява лицето ви. Можете да го активирате още веднъж, в случай че работата го постанова или сте трансформирали желанието си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР