Програмата продължава да осигурява стипендии за абитуриенти сираци, които продължават

...
Програмата продължава да осигурява стипендии за абитуриенти сираци, които продължават
Коментари Харесай

ОСТАВИ СВОЯ ОТПЕЧАТЪК #STENISKANABALA 2022

Програмата продължава да обезпечава стипендии за зрелостници сираци, които не престават образованието си във ВУЗ

Образованието е най-ценният капитал за всеки човек – колкото по-висока е квалификацията, толкоз по-сигурни са триумфът и бъдещата му реализация.
Затова от 8 години акцията #steniskanabala оказва помощ на зрелостници без родители да продължат образованието си във ВУЗ и да получат еднакъв късмет в живота.
За миналото време самодейността обезпечи 259 стипендии за висше образователно заведение на зрелостници в неравностойно състояние и 98 финансови поощрения за тези от тях, които имаха отличен и доста добър триумф във втори и трети курс. Предизвикателството към всеки завършващ приблизително обучение випуск е да се включи в идеята, да избере #steniskanabala и по този начин да подкрепи връстници в потребност. Хиляди се отзоваха и потвърдиха, че зрелостниците са виновни и мислещи младежи, подкрепящи потребните инициативи.

На медийно събитие в НДК, София, бе оповестено, че за випуск 2022 основателите от Мото-Пфое, с поддръжката на БЧК и логистичното партньорство на DHL Express България, са подготвили тениска със стилизирана, отзивчива ръка и апела „ Остави своя отпечатък “. Абитуриентите са хората, които гледат най-оптимистично на идното и занапред ще оставят своята диря върху бъдещето. Ръката е знак на всичко това – уникалност, бъдеще, активност и помощ. През 2022 година всеки абитуриент ще може да запечата върху самата тениска част от себе си, от разбиранията си за живота, или посланията към съучениците си и по този начин да сътвори своя безконечен спомен от последния ден в учебно заведение.

Тениските на програмата могат да се поръчат на едноименния уебсайт https://steniskanabala.bg, само че също през Инстаграм профила на акцията @s.teniskanabala.

Пандемията повлия на броя участници и събраните суми през последните две години. Випуск 2020 и 2021 учиха онлайн и дисплеят беше тяхната класна стая. Така зрелостниците престанаха да поддържат връзка директно и се трансформираха. Целият им 12-и клас минаваше някак виртуално, а абитуриентските балове не бяха същите, като преди Ковид. Ако до 2019 година броят на участващите във всяка акция с тениски годишно растеше, то с напредването на Ковид-кризата все по-малко зрелостници се включваха. Но идеята си коства и по тази причина уредниците са оптимисти, че със завръщането трайно в учебно заведение дванадесетокласниците ще възстановят своята общественост в класа и випуска, и още веднъж заразно ще е положителното.

До момента присъединяване си в #steniskanabala 2022 са удостоверили няколко випуска – ЧПГЧИ Челопеч, гимназията в Шабла, СУ „ Иван Вазов “ във Вършец, СУ „ Саво Савов “ в Пирдоп и 164 ГПИЕ „ Мигел де Сервантес “, София. По традиция, в последния миг се получават най-вече поръчки, тъй че уредниците са подготвени да одобряват всички поръчки.

Важно е да се напомни, че в идеята могат да се включат и пораснали зрелостници. На уеб страницата на акцията към този момент се поръчват тениски с идея и за випуските от декадите на 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век.

#steniskanabala през 2022 година още веднъж подканя хилядите зрелостници да се сбогуват с учебното заведение с тениска, вместо безценен тоалет и да дарят средства за ученолюбивите си връстници сираци, които ще станат студенти. Програмата благодари на своите правилни съидейници и сътрудници от самото ѝ начало – Български червен кръст, които разпределят стипендиите и DHL Express България, които благотворително доставят тениските до донорите. Заедно, те не престават да оказват помощ и насърчават младежите да не престават образованието си.

Дарения и поръчка на тениски се реализира през уеб страницата на програмата. Информация за самодейността и разпоредбите за кандидатстване за стипендии също са на https://steniskanabala.bg/.

*Източник: www.motopfohe.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР