Програмата, представена от германския външен министър Хайко Маас на заседанието

...
Програмата, представена от германския външен министър Хайко Маас на заседанието
Коментари Харесай

Русия обвини Германия в русофобия

Програмата, показана от немския външен министър Хайко Маас на съвещанието на Комитета на министрите на Съвета на Европа, е политизирана, съдържа доста русофобски изказвания. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след съвещание на съветското и беларуското външно министерство в четвъртък, предава ТАСС, заяви организация " Фокус ".

„ Разбира се, ние насочихме вниманието към метода, по който бе показано влизането на Германия в правата на ръководителя на Комитета на министрите на Съвета на Европа “, сподели съветският министър, отговаряйки на въпрос на ТАСС. „ Маас показа програмата си за идващите шест месеца по политизиран, недодялан и недипломатичен метод. Имаше доста русофобски изказвания “.

Германското председателство в Комитета на министрите на Съвета на Европа не би трябвало да отклонява организацията към тематики, комфортни за Запада, и да пренебрегва неговите„ хронични “ проблеми, счита той. „ Германското председателство, несъмнено, не би трябвало да отклонява Съвета на Европа към някои комфортни за Запада [теми] и към въпроси, които оправдават позицията на Запада, като в същото време подценява проблемите, които към този момент са станали хронични за нашите западни сътрудници “, акцентира Лавров.

В последно време Берлин е поел ролята на локомотив на нападателните подходи към страни, които не са членки на Европейски Съюз или НАТО, сподели министърът. Отговаряйки на въпрос на ТАСС, той напомни думите на Хайко Маас, че „ правилата на Съвета на Европа би трябвало да бъдат наложени посредством подобаващи принадлежности, в това число тези страни, които не са членове на Съвета на Европа “. „ Мисля, че това е безусловно неприемлива мисъл ", акцентира Лавров. „ Странно е, че по някаква причина Германия от всички страни неотдавна реши да работи като подобен локомотив на много нападателни подходи във връзка с страни, които не са членки на НАТО или на Европейския съюз “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР