Програмата по производството на F-16 има забавяне поради прекъсвания във

...
Програмата по производството на F-16 има забавяне поради прекъсвания във
Коментари Харесай

Посолството на САЩ: Има забавяне в производството на F-16 заради COVID-19 |

" Програмата по производството на F-16 има закъснение заради спирания във веригата на доставки, породени от пандемията от Коронавирус -19 ".  Това се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати у нас. 

В четвъртък президентът, че има забавяне " и то не малко " при доставката на новите изтребители F-16.

" Това е извънредно обезпокоително за нашите въоръжени сили, то е обезпокоително за персоналния състав, то вкарва опасности България да загуби въздушен суверенитет. Да загуби опцията да охранява сама своето въздушно пространство, което е въздушно пространство на НАТО ", разяснява президентът.

По-рано през днешния ден, че ще има закъснение, само че няма заплаха България да загуби суверенитета си. 

" Това неподходящо закъснение ще се отрази на всички страни, които сега вземат участие в тази стратегия ", пишат от посолството.

Съединените щати остават ангажирани в поддръжката си за модернизацията на въоръжените сили на България и ние продължаваме да се образоваме дружно по време на годишните двустранни и многонационални учения и да влагаме в други планове за рационализация, обрисувани в нашата десетгодишна Пътна карта за военно съдействие като българския Център за киберзащита към Министерството на защитата, морското наблюдаване и информационното съоръжение за всевъзможен вид въоръжени сили, допълват оттова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР