Програма на обща стойност 100 000 лева за всички пловдивски

...
Програма на обща стойност 100 000 лева за всички пловдивски
Коментари Харесай

Читалище Христо Ботев се нуждае от спешен ремонт

Програма на обща стойност 100 000 лв. за всички пловдивски читалища ще изискат съветниците от Вътрешна македонска революционна организация при първия вероятен случай, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 
"Българските читалища са били пазител и страж на българската нематериалност, просвета и общественост през последните 200 години от турското иго. Те са това огнище, което не е разрешило вярата да загасне. Те са международен феномен ", съобщи градският водач на партията Борислав Инчев.

Конкретен мотив за самодейността е отвод на локалния парламент да отпусне 32 000 лв. за наложителен ремонт (претапициране седалките в залата, ремонт на тоалетните и ремонт на течащия покрив) на читалище "Христо Ботев " в регион "Южен " с аргумента, че то не е общинска благосъстоятелност и за него не би следвало да се харчат общински пари. От Вътрешна македонска революционна организация обаче опровергаха това изказване с документи и бяха безапелационни, че Общината би трябвало да се грижи за своята благосъстоятелност,още повече, че на фона на останали поправки сумата не е стряскащо фрапираща.
Самото читалище, обърнаха внимание от Вътрешна македонска революционна организация, има третата по голимина сцена с 550 места без балкона. А и като цяло поради масовостта на деянията си читалищата имат своята роля и за 2019-та година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР