Прогонена дива мечка се завърна в италианския ски курорт в

...
Прогонена дива мечка се завърна в италианския ски курорт в
Коментари Харесай

Мечка тормози италиански ски курорт

Прогонена дива мечка се завърна в италианския ски курорт в Рокарасо, с цел да се храни с обичаните си лакомства от локална пекарна, оповестява Daily Mirror, представен от БГНЕС.

Дивата мечка се появява за първи път в курорта през декември.

Тогава хищникът е уловен и изместен в заграждение в различен регион, само че скоро е пуснат в дивата природа. Няколко дни по-късно косматият обожател на сладкиши отново се връща в Рокарасо.

Вторият път се пробват да изгонят мечката през март, като повторят декемврийската процедура с разселването. Звярът обаче удивява всички с упоритостта си: повече от две седмици мечката пътува до обичания си ски курорт през паркове и гори, хранейки се с мравки по пътя си.

За 18 дни тя изминава над 150 километра и в този момент още веднъж краде изхвърлените лакомства от пекарната.

Експертите по дивата природа и представители на италианското министерство на околната среда ще се срещнат, с цел да обсъдят какво ще вършат с палавия див звяр. Една от препоръчаните ограничения ще бъде слагането на специфични кофи за отпадък, които животните не могат да отварят.

Според представители на националния парк Майела, ситуиран покрай Рокарасо, мечката принадлежи към необичаен апенински подвид. В света са останали не повече от 50-60 апенински кафяви мечки.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР