Прогнозната стойност на 35-годишната концесия на летище София е в

...
Прогнозната стойност на 35-годишната концесия на летище София е в
Коментари Харесай

Прогнозната стойност на концесията на летище София: 3 898 229 907.50 EUR без ДДС

Прогнозната стойност на 35-годишната концесия на летище София е в размер на  3 898 229 907.50 евро без Данък добавена стойност. Това е записано в тръжната документи, която бе оповестена в електронния вестник на Европейски Съюз.

Срокът за подаване на заявките за присъединяване в процедурата е до 22 октомври.

В документите е конкретизирано, че концесията на летище София е от разбъркан тип.

Тя включва изграждане на трети терминал на аерогарата до десетата година от периода на концесията, както и даване на услуги, свързани с употребата на летище, за обезпечаване на неговото прилагане от въздушни превозвачи.

На концесионера ще бъде предоставено осъществяване на строителство и обвързваното с това право да експлоатира градежа при вдишване на оперативния и строителния риск, в това число правото на приемане на приходите от услугите, предоставяни посредством градежа, и/или от осъществяване на друга комерсиална активност със градежа. Бъдещият собственик на летището ще може да предоставя на услуги, свързани с ръководството и употребата на летището, дружно с правото на употреба на тези услуги.

За момента авиоспециалистите у нас считат за несъмнено присъединяване на турската TAV, притежател на мегалетището " Ататюрк " в Истанбул, немската Fraport, която дружно с варненската формация " Химимпорт " е концесионер на аерогарите във Варна и Бургас, турската Limak, оператора на летището в Цюрих, а неотдавна мощна поръчка дава и Манчестер Еърпорт Груп, която е най-големият оператор във Англия – държат летищата Манчестър, Лондон Станстед, Йист Мидландс и обслужват съвсем 60 милиона пасажери само че година.

Неофициално се приказва и за интерес от страна на ембаргови компании, свързани с режима в Кремъл и ноторно известни родни предприемачи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР