Прогнозите за този летен сезон са, че ще има повишение

...
Прогнозите за този летен сезон са, че ще има повишение
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Очакваме рекорден летен сезон! Хотелиерите наемат кадри от Азия

Прогнозите за този летен сезон са, че ще има покачване на гостите с 5-7 % спрямо рекордната за бранша 2019 година, сподели през днешния ден в курорта „ Св.св. Константин и Елена “ край Варна министърът на туризма Илин Димитров. Той напомни, че България е на шесто място в света по възобновяване на сектора.

„ Бизнесът е деен, базите ни са прелестни, огромният въпрос е какво качество на услугите ще бъде препоръчано “, добави министърът. И посочи, че страната ни чака обичайно доста летовници от Румъния, само че ще има нарастване и при гостите от Полша, Чехия, Израел.

Той уточни, че туристическият отрасъл „ внася “ към 25 хиляди служащи годишно. По думите му и през тази по традиция ще бъдат наемани чиновници от страните от Средна Азия. Родните работодатели обаче към този момент гледали и към Индия, Непал, Бангладеш. За неналичието на задоволително фрагменти министърът уточни, че е нужна дълготрайна тактика за превъзмогването на казуса, която би следвало да е приоритет за идващия постоянен кабинет.

За приемането на държавния бюджет за тази година Димитров уточни, че ще упорства да се резервира ставката от девет % Данък добавена стойност за бранша. По думите му би трябвало да бъдат отделени и повече средства за национална реклама.

Димитров напомни, че в края на май у нас ще дойдат повече от 20 министри на туризма и делегати от 40 страни за районна среща на Световната организация по туризъм.

„ България е претендент за Изпълнителния съвет и в случай че това стане факт, има късмет президент на организацията да бъде българин “, сподели Димитров.

На въпрос дали през актуалното лято ще има някакви промени на разпоредбите за къмпингуване, той уточни, че това изисква промени в доста закони, които би трябвало да бъдат препоръчани от постоянен кабинет.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР