Прогнозите на Samsung за предстоящ спад в оперативната печалба Увеличаване

...
Прогнозите на Samsung за предстоящ спад в оперативната печалба Увеличаване
Коментари Харесай

Samsung отчита рекордна печалба, но очаква забавяне

Прогнозите на Samsung за иден спад в оперативната облага

Увеличаване

Прогнозите на Samsung за иден спад в оперативната облага

Преглед на оригинала [Reuters] Смаляване

Движението на акциите на Samsung за последната година

Увеличаване

Движението на акциите на Samsung за последната година

Преглед на оригинала [investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Навлизаме в новия свят на експоненциалните организации

Диего Сороа, съветник, обучител и дипломат на Singularity University, пред " Кариери "
18 окт 2018
Дигитални модели

Кои са новите цифрови нововъведения от тази седмица
12 окт 2018
Бизнесът с чипове изведе Samsung до рекордна облага

Продажбите на смарт телефони обаче са под упованията
7 окт 2018
Samsung Electronics се чака да регистрира рекордна облага
2 окт 2018 Южнокорейският производител на електроника Samsung записва рекордна облага за третото тримесечие, откакто тя набъбна с над 20% на годишна база. Въпреки това акциите на компанията се свиха с 1.6% поради прогнози на управлението на компанията, че последното тримесечие на тази и първото на идната година няма да оправдаят сегашните високи упования, оповестява Financial Times. Причините съгласно анализаторите са разрастващото се китайско произвеждане на чипове за памет, които удрят непосредствено най-печелившия бизнес на Samsung.

Печалбата на компанията за третото тримесечие е била 15.5 милиарда $ и по този метод бие предходния връх с над 1.5 милиарда $. Успехът се изяснява с стабилно високото търсене на полупроводници, комбинирано с високата им цена поради разразяващата се комерсиална война. Оперативната облага от бизнеса с полупроводници се е покачила с 37%, до момента в който оперативната облага от смарт телефон поделението е спаднала с 33%.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Едно мислено

Сегашните върхове обаче може да са последните за дълго време напред. Samsung и пазарните анализатори плануват спънки пред растежа на компанията в идващите две тримесечия. Чиповете за памет, които са в основата на 80% от облагите на южнокорейския колос, се сблъскват с все по-голяма конкуренция, до момента в който цената им е на път да падне внезапно заради мълниеносната агресия на китайските съперници в бизнеса. Заливането на пазара с китайски чипове и плануваното ниско търсене в идващите две тримесечия съществено ще ударят оперативните облаги на компанията.

От Samsung също плануват повишаващи се разноски в маркетинга на смарт телефоните заради празничните месеци, което ще способства за спад в маржа на облагата в идващото тримесечие по отношение на настоящето. Според Refinitiv Data понижението на облагата през настоящото тримесечие ще е от към 4%. В опит да успокоят вложителите от Samsung оповестиха, че не престават да виждат повишаващ се интерес в чипове за облачни сървъри, като плануват търсенето на продуктите им още веднъж да се форсира през второто тримесечие на 2019 година Компанията чака развиването на облачни технологии да донесе нескончаем растеж.

Акциите на Samsung спаднаха с 1.2% след отрицателните прогнози, а от началото на годината са изгубили 16% от цената си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР