Прогнозираното сериозно застудяване, изглежда, започва. Това става ясно от НИМХ,

...
Прогнозираното сериозно застудяване, изглежда, започва. Това става ясно от НИМХ,
Коментари Харесай

Май се започва! За абсолютно цяла България е обявен жълт код

 Прогнозираното съществено захлаждане, наподобява, стартира. Това излиза наяве от Национален институт по метеорология и хидрология, който за на следващия ден разгласи жълт код за мощен вятър в цялата страна.

През нощта в Западна и Централна България ще е най-вече облачно, в северозападните региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°. Утре облачността ще е забележителна. От запад на изток ще превали дъжд, най-късно в източните региони. В Западна България още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух.

В Източна през по-голямата част от деня ще продължи да духа югозападен вятър, ще е сдържан до мощен, по здрач и там ще се ориентира от северозапад. Вечерта, с понижението на температурите, дъждът по високите полета на Западна България ще минава в сняг, само че бързо по-късно ще стопира. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 13° и 18°, в западните региони малко по-ниски. 

В планините облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР