Прогнозата за инфлация в страната за следващата година е разработена

...
Прогнозата за инфлация в страната за следващата година е разработена
Коментари Харесай

Росица Велкова:Очакваме инфлацията през следващата година да се движи между 5,3% и 8%

Прогнозата за инфлация в страната за идната година е създадена от седем институции и се чака да е 5,3-8%. Това съобщи служебният министър на финансите Росица Велкова на брифинг пред публицисти. Запазват се политиките от бюджета през 2022 година Консолидирана фискална стратегия е на остатък от 989 млн. лв.. Това не значи, че ще приключим на остатък, сподели още Велкова. 

 

Очакваме спестовност от 1 милиарда лв. в финансовите разноски, което се дължи на постъпленията по Плана за възобновяване и резистентност, сподели още служебният финансов министър.

В Бюджет 2022г. дефицитът е 4,2% от Брутният вътрешен продукт на касова основа. Очакваният недостиг в края на годината ще е 3,4% от Българска социалистическа партия. Нашият недостиг е 4, като размер от страните в Европейски Съюз. Към момента сме поели дълг от 7 милиарда лв., съобщи още Велкова.

Тя добави, че е квалифициран план на Бюджет 2023 година предвид на това, че сме в края на годината. Той ще бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР