Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София

...
Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София
Коментари Харесай

Столична община наблюдава без прекъсване реки, критични речни участъци и общински язовири

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София е за оранжев код с превалявания сред 35 и 65 л/кв.м.

В местата със снежна завивка, с предстоящите превалявания от дъжд и умерения до мощен вятър, снеготопенето също ще е интензивно. Във връзка с предстоящите значителни превалявания Столична община сътвори организация за непрестанно наблюдаване на реки, сериозни речни сектори и общински язовири. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Със заповед на кмета на Столична община е въведен общинския щаб за наводнения. Мобилизиран е и изнесен щаб за наблюдаване, както и спомагателна техника за реакция при значителни превалявания. Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община работи в съгласуваност със Столична дирекция на вътрешните работи и Столичната пожарна. Всички 10 екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са на терен и правят обходи и отреагират на сигнали.

Районните кметове с техните екипи са длъжни да наблюдават в действително време равнищата на язовирите - общинска благосъстоятелност, на реките и на сериозните речни сектори и дерета.

От през вчерашния ден във връзка със снеготопенето е засилено разчистване на дъждоприемните шахти и оттоци, като работата продължава и в утрешния ден. Столичен инспекторат управлява активността на почистващите компании.

Във връзка и с вероятния мощен вятър Столична община предлага на жителите да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси на домовете или офисите си. Строителните компании да ревизират градивните скелета и огради на обектите, които извършват.

При съществуване на паднали клони или дървета, които са причина за усложнение на проводимостта на речните корита, жителите могат да подават сигнали. Не би трябвало да се изхвърлят боклуци в речните корита, канали и дерета.

Гражданите могат да подават сигнали на тел.112.

Тази година Столична община извърши почистването на към 115 км речни корита, както и 5 км от река Искър, в сектора от моста на „ Чепинско шосе “ до корекцията на летище София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР