Прогнозата, която "Банкеръ" направи в коментара "Ваксинация за пример, по

...
Прогнозата, която "Банкеръ" направи в коментара "Ваксинация за пример, по
Коментари Харесай

С чесън против уроки и... коронавирус



Прогнозата, която "Банкеръ " направи в коментара "Ваксинация за образец, по нашенски " от 9 януари, към този момент се оказва вярна. Миналата седмица коментирахме, че ще има проблем със самите ваксини и доставката им, който ще отдалечи във времето необятно рекламираната от премиера Бойко Борисов българска имунизация за образец.

Още в самото начало на този развой е ясно, че в действителност сме за образец. Негативен обаче. Според изследване на уеб страницата Statista България към този момент е на последно място в Европейски Съюз по брой сложени ваксини против ковид на 100 000 души население. Изследването демонстрира, че сме постигнали "завидните " 0,25 сложени дози на 100 000 души. И тъй като у нас е изключително почитана шопската мъдрост " Я не виждам на мене да ми е добре, а сакам на Вуте да му е зле ", утешителната вест е, че има и по-зле от нас - западната ни съседка Сърбия е на дъното под нас с 0,14 дози.

Знаем обаче, че Вуте от Сърбия си пада малко славянски грандоман. По тази линия ще потърси помощ от Русия и като нищо ще вкара толкоз ваксини "Спутник " V, че за негативно време ще дръпне напред в статистиката. И тогава заголеният ни и ненадупчен от инжекции гъз хептен ще лъсне, тъй като, както към този момент коментирахме, имунизациите ще отидат първо там, където са платили най-вече за тях. Отделно, в нашата страна съвсем всекидневно се вършат внушения какъв брой рискова и нездравословна е имунизацията. И на нас акълът за толкоз ни стига.

Ето за какво имунизационната победа над COVID-19, в което премиера Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и специалистите от НОЩ се кълнат, най-вероятно тази година няма да се случи. Ваксинационният проект с разните му стадии още занапред провокира редица въпроси. Не се знае и дали ще успеем да спазим предложеният от производителите на Pfizer-BioNTech период от 21 дни сред двете дози. А той е извънредно значим за постигането на оптималното равнище на имунитет (95%).

Май ще се окажат прави общинарите от Сандански, дето се изхитриха да се боцнат против ковид преди всички останали. А и не са единствено те. Тези дни стана известно, че цели 24 души в Сандански са съумели да се прередят на опашката за слагане на ваксина.

Известно е също, че пререждането е народен спорт у нас, наследен ни от мрачните соцопашки за банани и прочие екзотики. Този път Сандански постави началото на формалната статистика на пререждачите. А моделът и ПР-мениджър на болница "Сердика " Гери Дончева потвърди, че даже и при имунизацията важи известният нашенски принцип "кой превари, той завари ". И се снабди с доза против ковид, надалеч преди да пристигна времето на учителите по оня проект.

Така че, който не е модел, ПР, общинар и нещо по-така, би трябвало да се въоръжи с самообладание. За антиваксърите не приказваме. Иначе споделят, че чесънът също помагал. Въобще, братя, Бог да ви е на помощ!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР