profit.bgВятърните турбини в Шотландия са генерирали 9 831 320 мегаватчаса

...
profit.bgВятърните турбини в Шотландия са генерирали 9 831 320 мегаватчаса
Коментари Харесай

Вятърната енергия в Шотландия вече стига за всички домове по две

profit.bg

Вятърните турбини в Шотландия са генерирали 9 831 320 мегаватчаса електрическа енергия в интервала януари – юни 2019 година, оповестиха от подразделението на Световния фонд за природата в страната.

Данните, които са предоставени от WeatherEnergy, значат, че шотландският вятър е генерирал задоволително електрическа енергия, с цел да зареди еквивалента на 4.47 млн. жилища за интервал от шест месеца. Това е съвсем два пъти колкото броят на жилищата в Шотландия.

“Навсякъде из страната извличаме изгоди от по-чистата сила, а същото важи и за климата, ” споделя пред CNBC Робин Паркър от Световния фонд за природата в Шотландия.

“Тези данни демонстрират, че потреблението на капацитета напразно в Шотландия може да обезпечи чиста, зелена електрическа енергия за милиони жилища освен в страната, само че и в Англия, ” прибавя Паркър.

Шотландското държавно управление желае до 2030 година да създава половината от изразходваната сила в страната от възобновими източници. То също по този начин си е сложило за цел “почти напълно ” да декарбонизира енергийната система до 2050 година

Като цяло Европа е дом на едни от амбициозните планове за вятърна сила. През септември 2018 година в Ирландско море публично бе открита вятърната електроцентрала Walney Extension.

С общ потенциал от 659 MW, това сега е най-голямата офшорна вятърна плантация. Тя е способна да зарежда близо 600 000 домове във Англия, съгласно датската енергийна компания Orsted.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР