profit.bgСлед големите жеги в САЩ през уикенда, които взеха и

...
profit.bgСлед големите жеги в САЩ през уикенда, които взеха и
Коментари Харесай

Европа се готви за нова гореща вълна

profit.bg

След огромните жеги в Съединени американски щати през уикенда, които взеха и жертви, в този момент е ред на Европа да ускори климатиците и вентилаторите тази седмица.

Температурите се чака да доближат 34 градуса по Целзий до сряда в Лондон и в други елементи от Англия, спрямо към 21 градуса през вчерашния ден, съгласно английската метеорологична работа, написа Bloomberg.

Прогнозите за Париж са, че температурите ще доближат 38 градуса доникъде на седмицата, до момента в който в Мадрид живакът към този момент гони близо 40 градуса.

В България прогнозата за през днешния ден също е за доста по-топло време, като най-високи оптимални температури се чакат във Видин и Сандански, по 37 градуса.

Максималната предстояща температура за Русе и Велико Търново е 36 градуса, а за Монтана, Плевен и Благоевград – 35.

За на следващия ден се чака намаляване на оптималните температури с по няколко градуса.

Миналият месец  Европа регистрира най-горещия си юни в историята,  като междинната температура е била с над 2 градуса по Целзий над естественото.

Високите температури засегнаха реколтата, разпалиха пожари и провокираха налагането на ограничавания за шофирането из цяла Европа, което ожесточи дебата към нуждата от незабавни деяние във връзка с климатичните промени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР